Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/6000/per-10-men-vst-i-elektros-tinklo-modernizavima-investavo-per-100-mln-litu/spausdinti/

Per 10 mėn. „VST“ į elektros tinklo modernizavimą investavo per 100 mln. litų

Publikuota: 2006-11-22 12:58
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: VST, AB

Akcinė bendrovė „VST“ gerina teikiamų paslaugų kokybę ir siekdama užtikrinti patikimą elektros energijos skirstymą bei tiekimą, per 10 mėn. į elektros tinklo modernizavimą Vakarų Lietuvoje jau investavo per 100 mln. litų. Klaipėdos regione, per 10 mėn. į elektros tinklą investuota 40 mln. litų.

Šiuo metu baigiamas įgyvendinti Klaipėdos regione esančios Salantų pastotės modernizavimo projektas. Į pastotės rekonstrukcijos projektą bendrovė investavo beveik 5 mln. litų. Salantų miestelyje esanti transformatorių pastotė veikia nuo 1964 m. Iš šios pastotės elektros energija tiekiama beveik 2000 akcinės bendrovės „VST“ klientų, - Salantų ir dar 9 aplinkinių miestelių gyventojams. Ši nedidelė pastotė pastatyta svarbioje elektros tinklo vietovėje ir jungia kelias Vakarų Lietuvos elektros tinklo oro linijas.

„Paprastai sakant, senoji pastotė buvo nušluota nuo žemės paviršiaus ir čia per vienerius metus pastatyta visiškai nauja transformatorių pastotė. Naujųjų technologijų dėka, įrenginių saugumo parametrai leis patikimai tiekti elektros energiją ne tik dešimčiai Kretingos rajono miestelių, bet ir sujungs strategiškai svarbias oro linijas,“ – sako akcinės bendrovės „VST“ Elektros tinklo tarnybos direktorius Rytis Borkys.

Rekonstrukcijos metu pastotėje sumontuotas naujas galios transformatorius, nauja uždara skirstykla su vakuuminiais jungtuvais, įdiegtos linijų ir transformatoriaus apsaugos. Salantuose sumontuota informacijos surinkimo ir perdavimo bei valdymo sistema, kuri sujungta su Kretingos dispečerinio valdymo sistemomis.

„Prieš pastotės rekonstrukciją apie tam tikrus gedimus ar įvykius sužinodavome tik iš mūsų bendrovės klientų, todėl gedimų pašalinimas užtrukdavo. Įdiegus valdymo sistemą, sujungus ją su Kretingos dispečerine sistema, galėsime ne tik iš karto reaguoti į tinklo trukdžius, bet ir iki minimumo išvengti gedimų,“ – sako bendrovės „VST“ Elektros tinklo tarnybos direktorius.

Klaipėdos regione jau baigiami vykdyti ar artimiausiu metu planuojami rekonstrukcijos darbai Taikos, Plungės, Tausalo ir Gedminų pastotėse. Po rekonstrukcijos darbų, iš šių pastočių patikimai elektros energija bus tiekiama per 70 tūkst. bendrovės „VST“ klientų.

Akcinė bendrovė „VST“ skirsto ir tiekia elektros energiją Vakarų Lietuvai. Elektros energija bendrovė aprūpina 677 tūkst. klientų. Tiekiamos energijos kokybei bei patikimumui, eksploatuojamiems skirstomiesiems tinklams prižiūrėti skiriamos pagrindinės bendrovės investicijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!