Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59984/tarptautiniu-imoniu-socialine-atsakomybe-vandenynu-plastikas-milijonas-medziu-ir-utilizuotos-tonos-elektronikos/spausdinti/

Tarptautinių įmonių socialinė atsakomybė: vandenynų plastikas, milijonas medžių ir utilizuotos tonos elektronikos

Publikuota: 2017-06-30 14:13
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Verslo socialinė atsakomybė užima vis svarbesnę vietą įmonės veikloje. Vis dėlto, susijungus didelėms įmonėms, šią sritį tenka iš naujo įvertinti ir atlikti reikalingus pakeitimus. „Dell“ susijungus su „EMC“, dėmesys skirtas keturioms sritims: bendruomenei, žmonėms, tiekimo grandinei ir aplinkai. Pastaroji sritis apima iš vandenynų surinkto plastiko naudojimą pakuotėms, utilizuotą elektroniką ir tvarių medžiagų naudojimą.

„Dell“ ir „EMC“ susijungimas 2016 m. rugsėjį suteikė galimybę apmąstyti savo pažangą ir nusistatyti pagrindinius įsipareigojimus, kurie geriausiai reprezentuos mūsų bendroves, – teigė Trisa Thompson, vyriausioji „Dell Inc.“ atsakomybės direktorė (angl. Chief responsibility officer). – Mus užlieja nauja energija, kai pagalvojame apie savo galimybes, kurias galime išnaudoti geriems tikslams, sujungus mūsų profesinę patirtį ir išteklius. Jau ėmėmės didžiulių inovacijų, kurios bus naudingos mūsų klientams ir visam pasauliui.“

Didžiausias dėmesys įmonės socialinės atsakomybės plane skirtas aplinkos tausojimui: pasodinti vieną milijoną medžių, taip atsveriant anglies išsiskyrimą ir atstatant natūralią gyvenamąją aplinką visame pasaulyje; kompiuteris „XPS 13 2-in-1“ jau platinamas pakuotėje, pagamintoje iš vandenynuose ir jų pakrantėse surinkto plastiko; jau utilizuota 8,2 mln. kg elektronikos prietaisų. Iki 2025 metų bendrovė planuoja 10 kartų padidinti metinį vandenynų plastiko panaudojimą ir atverti „Dell“ tiekimo grandinę, taip skatindama ir kitas bendroves naudoti šį plastiką. Vienas iš įmonės tikslų buvo iki 2020 m. savo produktuose panaudoti 22,5 mln. kg tvarių medžiagų. Šį tikslą pasiekus anksčiau nei tikėtasi, numatyta iki to paties laikotarpio pabaigos panaudoti 45 mln. kg perdirbto plastiko ir kitų tvarių medžiagų.

Dabartinę „2020 m. gerojo palikimo“ programą sudaro atnaujintas pradinis 2014 m. sudarytas „Dell“ socialinės atsakomybės planas. Nauja programa atskleidžia „Dell“ ir „EMC“ susitarimą dėl bendrų įsipareigojimų žmonėms ir planetai. Šiais metais numatyta papildomai įtraukti tikslus, skirtus skatinti pasaulinės „Dell“ tiekimo grandinės skaidrumą, atsakingumą ir nepertraukiamą tobulėjimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!