Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59953/livonia-partners-konsorciumas-investuoja-i-cgates/spausdinti/

„Livonia Partners“ konsorciumas investuoja į „Cgates“

Publikuota: 2017-06-28 10:05
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Baltijos šalyse veikiantis privataus kapitalo fondas „Livonia Partners“, kartu su „LHV Pension Funds“ ir „Ambient Sound Investments“, sutarė investuoti į antrą pagal dydį interneto ir televizijos paslaugų tiekėją Lietuvoje „Cgates“.

Investuotojų konsorciumas, kuriam vadovauja „Livonia Partners“, sutarė įsigyti „Cgates“ ženklią mažumos akcijų paketo dalį ir taip padėti bendrovei toliau vykdyti tinklo ir techninius atnaujinimus. Sandorį dar turi patvirtinti konkurenciją reguliuojančios institucijos.

„Augančioje Lietuvos rinkoje „Cgates“ įrodė, kad gali sėkmingai plėstis tiek organiškai, tiek per įsigijimus“, – sako Mindaugas Utkevičius, vienas iš „Livonia Partners“ įkūrėjų ir partnerių.

„Cgates“ yra antras pagal dydį Lietuvoje interneto ir TV paslaugų tiekėjas. Bendrovėje dirba beveik 300 darbuotojų, konsoliduotos pardavimo pajamos pernai siekė 19,5 mln. eurų. „Cgates“ paslaugomis 18 Lietuvos miestų naudojasi daugiau nei 270 tūkst. vartotojų. Šiuo metu bendrovė priklauso buvusių „Cgates“ savininkų „Starman“ įkūrėjams. Pastarąją bendrovę šiais metais įsigijo Suomijos telekomunikacijų bendrovė „Elisa Corporation“.

„Naujieji investuotojai palaiko mūsų strategiją tapti šios srities paslaugų lyderiais, toliau vystyti mūsų prekės ženklą, tobulinti pačią bendrovę ir ieškoti konsolidacijos galimybių rinkoje. Siekiame tapti geriausiais savo srityje kuo platesnei vartotojų auditorijai. Džiaugiamės šia partneryste ir dėl galimybės pasinaudoti investuotojų patirtimi šiame sektoriuje“, – sako Petras Kirdeika, „Cgates“ vadovas.

„Šiuo sandoriu užbaigiame procesą, kuriuo per pastaruosius kelis metus restruktūrizavome savo veiklą telekomunikacijų srityje Baltijos šalyse. Lietuvos rinka turi milžinišką potencialą ir šiuo metu esame unikalioje pozicijoje tuo pasinaudoti“, – teigia Indek Kuivallik, „Polaris Invest“ valdybos pirmininkas. „Polaris Invest“ yra didysis „Cgates“ akcininkas.

„Tai antra fondo investicija į telekomunikacijų ir technologijų sektorių, kuris mums atrodo itin patrauklus“, – sako M. Utkevičius. „Livonia Partners“ partneriai Rain Lõhmus ir Kristine Berzina anksčiau dirbo „Starman“ ir Latvijos telekomunikacijų bendrovėje „Lattelecom“. Jis taip pat sveikina „Ambient Sound Investments“, „Skype“ įkūrėjų kompanijos partnerystę.

Šis sandoris – ketvirta „Livonia Partners“ investicija. Fondas investuoja į vidutinio dydžio bendroves Baltijos šalyse, kurios pasižymi stipria vadovų komanda ir yra augančios. Pernai fondas įsigijo Estijos saunų gamintoją „Ha Serv“ ir Estijos rinkoje pirmaujančią sodo ir namų apyvokos prekių pardavėją „Hortes“. Šiemet „Livonia Partners“ investavo į duomenų perdavimo tinklų ir IT saugumo sprendimų bendrovės „Santa Monica Networks“ padalinius Lietuvoje ir Latvijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!