Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59885/startuoja-telia-nt-aukcionas/spausdinti/

Startuoja „Telia“ NT aukcionas

Publikuota: 2017-06-21 18:44
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Birželio 21 dieną (trečiadienį) skelbiama registracija į pirmą „Telia Lietuva“ nekilnojamojo turto aukcioną, kurį organizuoja tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“. Viešojo aukciono metu, kuris įvyks š. m. rugpjūčio 9 dieną, pirkėjams bus pasiūlyta įsigyti patalpas ir atskirus pastatus – iš viso 49 nekilnojamojo turto objektus visoje Lietuvoje. Bendras parduodamų patalpų plotas yra beveik 13 000 tūkst. kvadratinių metrų, o pradinė parduodamo turto portfelio kaina – daugiau kaip 3,7 mln. eurų.

Pradinės parduodamų patalpų ir pastatų kainos svyruoja nuo 250 eurų iki 1 mln. eurų. Vertingiausias parduodamas pirmojo aukciono turtas – virš 1 tūkst. kv. m. poilsio paskirties patalpos Palangos centre, J. Biliūno g. 1, taip pat – administracinis pastatas su priklausiniais Laisvės al. 43, Kaune.

Pirkėjai aukciono metu nekilnojamojo turto galės įsigyti ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir toliau nuo jų nutolusiuose miesteliuose ir kaimo vietovėse, kur anksčiau veikė analoginės telefonijos stotys. Kai kuriais atvejais „Telia Lietuva“ kartu su naujuoju pirkėju liks turto bendrasavininke.

Pasak „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovės Jurgitos Šilaikytės, aukciono procedūra – nesudėtinga, nusistovėjusi per ilgą laiką, preliminarios pirkimo – pardavimo sutartys su laimėtoju pasirašomos iškart po aukciono, t. y. rugpjūčio 9 dieną. „Pirkėjas, aukciono būdu įsigijęs nekilnojamojo turto, pasirašo preliminarią pirkimo-pardavimo sutartį bei perveda avansą. Visus kitus formalumus – sutvarko mūsų darbuotojai“, – teigia J. Šilaikytė.

„Be to, didžiąją dalį nekilnojamojo turto pirkėjai gali įsigyti ne tik aukciono metu, bet ir per išankstinį pirkimą už 10 ar daugiau procentų didesnę kainą. Tai aukciono dalyviams leidžia sutaupyti laiko ir garantuoja, kad norimas NT objektas atiteks būtent jiems“, – sako „Newsec“ ekspertė.

Daugiau informacijos apie „Telia Lietuva“ parduodamus objektus galima rasti „Newsec“ interneto svetainėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!