Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59834/telia-lietuva-skelbia-nekilnojamojo-turto-aukcionus/spausdinti/

„Telia Lietuva“ skelbia nekilnojamojo turto aukcionus

Publikuota: 2017-06-16 14:06
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiemet viešųjų aukcionų metu „Telia“ rinkai pasiūlys įsigyti patalpas ir atskirus pastatus – iš viso 52 nekilnojamojo turto objektus visoje Lietuvoje. Bendras parduodamų patalpų plotas yra beveik 22 000 tūkst. kvadratinių metrų, o pradinė parduodamo turto portfelio kaina – daugiau kaip 11 mln. eurų. Aukcionus įgyvendins tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec”.

Pirmasis aukcionas vyks rugpjūčio 9 d. Pradinės parduodamų patalpų ir pastatų kainos svyruoja nuo 250 iki 3 mln. eurų. Didžiausia pradine kaina yra įvertintos administracinės patalpos, esančios Vilniuje, Vytenio g. 18, T. Ševčenkos g. 25 ir Muitinės g. 35, tačiau jos bus teikiamos vėlesniems aukcionams. Vertingiausias pirmojo aukciono turtas – atskiri pastatai Laisvės alėjoje Kaune ir poilsio paskirties patalpos Palangos centre. Pirkėjai aukcionų metu nekilnojamojo turto galės įsigyti ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir toliau nuo jų nutolusiuose miesteliuose ir kaimo vietovėse, kur anksčiau veikė analoginės telefonijos stotys.

„Technologinė pažanga ir efektyvus turto valdymas leidžia sumažinti turimų patalpų ir pastatų poreikį dalį jų parduodant. Tai mums leis optimizuoti veiklos sąnaudas, o gautas lėšas skirti investicijoms į pagrindinę įmonės veiklą – tinklo, IT ir telekomunikacijos paslaugų plėtrą“, – sako „Telia Lietuvos“ finansų vadovas Laimonas Devyžis.

Aukcionuose bus parduodamos nenaudojamos administracinės ir pagalbinės patalpos, todėl kai kuriais atvejais „Telia Lietuva“ po pirkimo-pardavimo sandorių kartu su naujuoju pirkėju liks turto bendrasavininke.

Taip pat dalį siūlomų patalpų pirkėjai gali įsigyti ir prieš aukcioną už 10 proc. didesnę negu pradinė kainą.

Daugiau informacijos apie „Telia Lietuva“ parduodamus objektus bus paskelbta birželio 21 d. „Telia Lietuva“ ir „Newsec“ interneto svetainėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!