Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59811/google-ketina-zengti-apple-keliu-kurdama-ismaniuosius-telefonus/spausdinti/

„Google“ ketina žengti „Apple“ keliu kurdama išmaniuosius telefonus?

Publikuota: 2017-06-15 08:08
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mantas Bakutis
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Atrodo, kad interneto milžinas „Google“ ketina žengti savo konkurento išmaniųjų telefonų rinkoje „Apple“ keliu ir visiškai pergalvos savo išmaniųjų telefonų divizijos programą. Tai susiję su tuo, kad „Google“ stiprina inžinierių pajėgas procesoriaus kūrimo projektui.

Jau keletą mėnesių sklando gandų apie tai, kad populiariausią išmaniųjų telefonų operacinę sistemą „Android“ plėtojanti kompanija „Google“ ketina labiau investuoti į išmaniųjų telefonų aparatinės įrangos kūrimą. Štai „Variety“ praneša, kad „Google“ pasisamdė Manu Gulati, buvusį „Apple“ mikroarchitektūros ekspertą. Jis pastaruosius aštuonerius metus aktyviai dirbo su „Apple“ „A“ serijos SoC procesoriumi, pritaikytu jų planšetiniams kompiuteriams ir išmaniesiems telefonams.

Teigiama, kad M. Gulati darbas bus vadovauti SoC procesoriaus plėtojimo procese. Tai visiškai nauja „Google“ strategija, kuri pastaruoju metu pirko procesorius savo vardo planšetiniams kompiuteriams ir išmaniesiems telefonams iš tokių kompanijų kaip „Qualcomm“ bei „Texas Instruments“.

SoC procesoriai vis dažniau naudojami ir kitur, kaip kad virtualiuosiuose asistentuose ar net išmaniuosiuose laikrodžiuose. Tiesa, daugeliu atveju „Google“ bendradarbiavo su kitomis kompanijomis, gana glaudžius santykius susikūrusi su „LG“, „HTC“ bei „Huawei“.

Šiuo metu ką nors pasakyti sunku, tačiau vis populiarėjanti „Google Pixel“ išmaniųjų telefonų linija artimoje ateityje jau gali pasižymėti pačios kompanijos suprojektuotu lustu. Nepaisant to, net jei „Google“ ir susiprojektuos lustą, jį vis tiek reikės pagaminti, o tai veikiausiai būtų patikėta tokio tipo gamyklas turintiems „Samsung“ arba „TSMC“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!