Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59681/google-bendraikurejas-investuoja-100-mln-doleriu-vertes-i-oro-jachta/spausdinti/

„Google“ bendraįkūrėjas investuoja 100 mln. dolerių vertės į „oro jachtą“

Publikuota: 2017-06-06 14:18
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Google“ bendraįkūrėjas Sergey Brinas išleis 10 mln. JAV dolerių ambicingam orlaivio-kelto projektui. Šis laivas-lėktuvas tieks humanitarinę pagalbą atokiose vietose ir kartu bus naudojamas kaip keltas po pasaulį, juo naudosis pats S. Brinas bei jo artimieji.

Ši transporto priemonė, kuri galės ir skristi, ir plaukti, turėtų tapti didžiausiu pasaulyje orlaiviu. Vienas šaltinių „The Guardian“ teigė, kad priemonė turi būti apie 200 metrų ilgio ir kainuos nuo 100 iki 150 mln. JAV dolerių. Priemonės, kuri galimai kuriama didžiuliame NASA aerodrome, kad nemasintų smalsuolių dėmesio, kūrimo stadija nežinoma.

Orlaivio dizaineris Igoris Pasternakas, kuris dirbo prie projekto ankstyvojoje stadijoje, tikisi, kad nauja transporto priemonė 3 trilijonų dolerių vertės pasaulinėje krovininių transporto priemonių rinkoje įneš permainų. „Sunkvežimiai važiuoja tik keliais, traukiniai – tik bėgiais, o lėktuvams reikia oro uostų. Lėktuvai-keltai galės be kliūčių įveikti bet kokio tipo maršrutus be kliūčių“, – sakė I. Pastenakas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!