Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59634/saules-elektriniu-galia-padidine-gamintojai-tures-grazinti-nepagristai-gautas-viap-lesas/spausdinti/

Saulės elektrinių galią padidinę gamintojai turės grąžinti nepagrįstai gautas VIAP lėšas

Publikuota: 2017-06-01 13:05
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), patikrinusi 60 saulės šviesos elektrinių, nustatė, kad 6 elektrinėse buvo nepagrįstai padidinta įrengtoji galia – UAB „Automatikos sistemos“, UAB „Sedos jėgainė“ (2 elektrinės), UAB „Karolinos HES“, Bronislovas Eirošius ir Nijolė Levina į VIAP biudžetą turės grąžinti nepagrįstai gautą 13 960,05 Eur sumą.

VKEKK minėtus ūkio subjektus įpareigojo per 30 kalendorinių dienų nustatytą sumą grąžinti į VIAP biudžetą arba sudaryti susitarimą dėl VIAP lėšų grąžinimo.

VKEKK saulės elektrinių patikrinimus atliko įvertinusi nepagrįstai didelį kai kurių elektrinių efektyvumą, kuris rodė, kad saulės šviesos elektrinėse gali būti savavališkai padidinta įrengtoji galia, t. y. ji yra galimai didesnė nei ta, kuri numatyta išduotame leidime gaminti elektros energiją.

VKEKK prevenciškai atlieka saulės jėgainių patikrinimus – 2015 m. buvo tikrinama, ar gamintojai, nurodę, kad jų elektrinės integruotos į pastatą, pagrįstai gauna šiai gamintojų grupei taikomą elektros energijos supirkimo tarifą, 2014 m. buvo tikrinama faktinė elektrinių įrengtoji galia – 3 gamintojai buvo įpareigoti grąžinti nepagrįstai gautas VIAP lėšas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!