Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59585/eso-modernizuos-duju-skirstymo-tinkla-patikimumas-isaugs-55-tukst-klientu/spausdinti/

ESO modernizuos dujų skirstymo tinklą: patikimumas išaugs 55 tūkst. klientų

Publikuota: 2017-05-26 15:35
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) gegužės 26 d. posėdyje pritarė elektros ir gamtinių dujų skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) investicijoms į dujų skirstymo tinklo modernizavimą. ESO iki 2018 metų planuoja įrengti 14 pažangių dujotiekių sistemų. Tai leis padidinti dujų skirstymo sistemos patikimumą ir saugumą apie 55 tūkst. ESO klientų.

Bendra projekto vertė siekia apie 2,1 mln. eurų, 50 proc. numatytų investicijų siekiama finansuoti Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramos lėšomis. Šiuo metu bendrovės paraišką vertina Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA).

Šiuolaikiškas gamtinių dujų skirstymo sistemas numatoma įrengti Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių miestų ir rajonų savivaldybėse. Naujai įrengti skirstomieji dujotiekiai bus sujungti su anksčiau pastatyta gamtinių dujų skirstymo sistema, taip pat numatyta įrengti nuotolinę techninių parametrų surinkimo įrangą, kuris leis kontroliuoti, rinkti ir analizuoti duomenis. Projektu iš viso numatoma įrengti apie 25 kilometrus skirstomųjų dujotiekių.

„Siekiant patikimai skirstyti gamtines dujas ir užtikrinti tinkamą slėgį tinkluose, dujų kiekio režimą, tenkinti klientų technologinius poreikius, objektai bus sužiedinami juose papildomai įdiegiant dujų slėgio daviklius. Tai leis padidinti gamtinių dujų skirstymo tinklo patikimumą ir saugumą 55 tūkst. bendrovė klientų“, – sakė ESO Tinklų eksploatavimo tarnybos direktorius Saulius Vaičekauskas.

ESO eksploatuoja 8,5 tūkst. kilometrų skirstomųjų dujotiekių, prie kurių prijungta daugiau kaip 560 tūkst. privačių bei 9,5 tūkst. verslo ir viešojo sektoriaus klientų objektų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!