Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59484/danijos-interneto-kompanija-nusprende-isikurti-vilniuje/spausdinti/

Danijos interneto kompanija nusprendė įsikurti Vilniuje

Publikuota: 2017-05-18 17:32
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Vienu perspektyviausių Danijos startuolių laikomas „Trustpilot“ kuria produkto vystymo padalinį Vilniuje. Per artimiausius dvejus metus bendrovė planuoja suburti apie 40 įvairaus lygmens programų sistemų inžinierių komandą, kuri bus atsakinga už produktui būtiną didžiųjų duomenų (angl. – „Big Data“) infrastruktūrą ir autentifikavimo sistemas.

„Lietuvą pasirinkome dėl daugybės priežasčių. Pirma, šalyje radome aukštos kvalifikacijos programų sistemų inžinierių ir universitetai pasirengę nuolat stiprinti jų rengimą. Antra, mums itin svarbu, kad galime būtų svarbus žaidėjas šalies informacinių technologijų ekosistemoje ne tik naudojantis jos privalumais, bet ir dalinantis kitiems vertingomis mūsų patirtimis. Trečia, prie mūsų sprendimo svariai prisidėjo visokeriopa „Investuok Lietuvoje“ pagalba“, – teigia bendrovės „Trustpilot“ vyresnysis viceprezidentas Ole Dallerup.

„Trustpilot“ kuria internetinę platformą, renkančią ir analizuojančią vartotojų grįžtamąjį ryšį apie interneto paslaugų tiekėjų teikiamas paslaugas. Platformos veikimas paremtas „didžiųjų duomenų“ analitikos ir dirbtinio intelekto principais. Tai leidžia milžinišką atsiliepimų srautą paversti naudingomis įžvalgomis, kuriomis naudojantis paslaugų teikėjai gali tobulinti savo veiklą, o vartotojai – pasirinkti tinkamą paslaugų teikėją.

Šiuo metu „Trustpilot“ sistemoje yra beveik 29 mln. atsiliepimų apie 165 tūkst. įvairaus dydžio paslaugų teikėjų. Tai didžiausia elektroninių parduotuvių vertinimo sistema pasaulyje.

„Bendrovės biure Danijoje pusę darbuotojų sudaro danai, o kitą pusę – kitų tautybių specialistai. Tai vienas iš tvarios inovacijų ekosistemos skiriamųjų bruožų. Dėl to Lietuva, norėdama pritraukti dar daugiau pažangių, išskirtinius produktus globaliai rinkai kuriančių įmonių, siekia sudaryti sąlygas įsidarbinti aukštos profesinės kvalifikacijos darbuotojams.

Ūkio ministerijos ir Vyriausybės pastangomis priimti sprendimai padės užtikrinti, kad technologijų ir inovacijų ekosistema Lietuvoje tobulės“, – teigia ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius. „Vienu perspektyviausių Danijos startuolių laikomo „Trustpilot“ sprendimas kurti produkto vystymo padalinį Lietuvoje nėra atsitiktinumas. Lietuvoje jau ne vienerius metus savo platformą vysto dar vienas pasaulinio garso Danijos startuolis „Unity“, sėkmingai veikia inovatyvius reklamos technologijas kurianti „Adform“. Taigi Vilniuje formuojasi pažangių ir inovatyvių daniškų bendrovių klasteris, kurio tolesniam augimui matome geras perspektyvas“, - teigia užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktorius Gediminas Koryzna.

„Trustpilot“ šiuo metu turi daugiau nei 500 darbuotojų 6 biuruose Kopenhagoje, Niujorke, Denveryje, Londone, Melburne ir Berlyne. 2007 metais įkurta bendrovė yra pritraukusi 124 mln. eurų investicijų iš rizikos kapitalo fondų ir privačių investuotojų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!