Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59479/telecentras-2016-metais-veike-pelningai/spausdinti/

Telecentras 2016 metais veikė pelningai

Publikuota: 2017-05-18 07:52
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nepriklausomo auditoriaus patvirtintais duomenimis AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (toliau – Telecentras) 2016 metais veikė pelningai ir uždirbo 269 tūkst. eurų grynojo pelno. Bendrosios metinės pajamos, lyginant su 2015 m., išaugo 12 proc., nuo 19,2 mln. iki 21,5 mln. eurų.

Tipinės veiklos pajamos padidėjo 2 proc., nuo 18,8 mln. eurų iki 19,1 mln. eurų. Pernai Telecentras daugiau uždirbo iš TV siuntimo paslaugų, taip pat augo pajamos iš interneto ryšio ir duomenų centro paslaugų.

Taip pat augo Telecentro netelekomunikacinio padalinio – Vilniaus TV bokšto ir ir jame įsikūrusio restorano „Paukščių takas“ – pajamos. Per 2016 metus Vilniaus TV bokšte apsilankė 121 tūkst. lankytojų, iš kurių aptarnavimo uždirbta 17 proc. daugiau negu 2015 metais.

Teigiamam 2016 metų rezultatui įtakos turėjo sėkmingai parduotas pajamų neuždirbantis ilgalaikis nekilnojamas turtas, kurio realizacija vykdoma atsižvelgiant į Valstybės kontrolės rekomendacijas. Iš viso pernai šio turto realizuota už 2,2 mln. eurų.

Pernai Telecentras aktyviai investavo į pagrindinės veiklos plėtrą ir su ja susijusią infrastruktūrą. Buvo įdiegtas LRT HDTV tinklas, intensyviai plečiamas plačiajuostis 4G LTE tinklas, sustiprintas įmonės stuburinis duomenų perdavimo tinklas bei įdiegta unikali išmaniosios internetinės televizijos (IPTV) per bevielį plačiajuostį tinklą paslauga. Dėl šių ir kitų plėtros projektų Telecentro investicijos 2016 m. padidėjo daugiau negu 2 kartus – nuo 4,2 mln. eurų iki 8,9 mln. eurų, o bendrosios sąnaudos ūgtelėjo 10 proc., nuo 19 mln. eurų iki 20,9 mln. eurų.

„2016 metais įmonė padarė įspūdingą pažangą visose technologinėse platformose, – teigia AB Lietuvos radijo ir televizijos centro generalinis direktorius Remigijus Šeris. – Mūsų naujojo LTE tinklo pajėgumą ir jo teikiamą neriboto duomenų siuntimosi galimybę Telecentro klientai vertina labai gerai. Vienas mūsų vartotojas per mėnesį vidutiniškai atsisiunčia ir išsisiunčia apie 90 GB duomenų, t. y. maždaug 20 kartų daugiau, negu mobiliojo ryšio operatorių klientas. Telecentro kartu su nacionaliniu transliuotoju LRT atlikto proveržio aukštos raiškos televizijos siuntimo srityje vaisius pajuto daugelis Lietuvos TV žiūrovų. O mūsų novatoriškas IPTV per LTE sprendimas sukėlė didžiulį pasaulio telekomunikacijų bendruomenės susidomėjimą ir tapo dar vienu Lietuvos lyderystės telekomunikacijų srityje įrodymu.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!