Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59368/moksleiviai-kelia-i-verslo-pasauli-skinasi-inovacijomis/spausdinti/

Moksleiviai kelią į verslo pasaulį skinasi inovacijomis

Publikuota: 2017-05-08 17:45
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Gegužės 5 dieną, Vilniuje, PPC „Ozas“ vyko „Lietuvos Junior Achievement“ organizuojama Nacionalinė Mokomųjų mokinių bendrovių (MMB) mugė – konkursas. Renginyje dalyvavo net 43 moksleiviški verslai iš visos Lietuvos. Mugės – konkurso metu buvo išrinkta geriausia 2017 metų bendrovė, kuri vyks į Briuselį atstovauti Lietuvai visos Europos mokinių bendrovių konkurse ir paraleliai rengto konkurso, organizuojamo kartu su JAV ambasada Latvijoje „Start Strong Start Up“ laimėtojai, kurie iškovojo kelionę į JAV, Silicio slėnį.

Mokinių verslams yra taikomi profesionalūs kriterijai. Komisija atsižvelgia į jaunimo sugebėjimą parduoti savo prekę ir puikų rinkos bei konkurentų išmanymą. Labai svarbu ir komunikaciniai įgūdžiai, prekės ženklo įvaizdžio formavimas, komandinis darbas. Renkant geriausius yra vertinama ir finansinė bendrovės ataskaita, kuri turi būti pildoma pagal visus verslo reikalavimus.

Nacionalinėje mugėje moksleiviai turi progą atskleisti savo verslumo potencialą ir juo įtikinti kitus. Renginio metu galima betarpiškai susipažinti su bendrovių veikla, nusipirkti jų produkcijos ir užmegzti verslo ryšius.

Visus mokslo metus paraleliai vyko ir kitas Mokomųjų mokinių bendrovių konkursas „Start Strong Start Up“, kurį „Lietuvos Junior Achievement“ organizuoja kartu su JAV ambasada Latvijoje. Šio projekto metu mokiniai turėjo sudalyvauti 3 mokymuose ir jų metu įgytas žinias praktiškai pritaikyti mugėse. Mokymų metu buvo pasakojama kaip išgryninti idėją ir rasti savo nišą, marketingo svarba ir būdai bei tolimesnis prekės ženklo vystymas.

„Start Strong Start Up“ dalyvavo 30 moksleiviškų verslų. Laimingoji komanda, kuri jau šią vasarą vyks į JAV, Silicio slėnį, tapo MMB „Corelight“. Ši jaunuolių komanda gamina šviestuvus iš naudojimui jau nebetinkamų kompiuterių ekranų. „Dalyvaudami LJA veikloje bei kurdami produktą taip pat patekome ir į „Start strong start up“ konkursą. Jo eigoje sudalyvavome mokymuose, kurie padėjo ne tik inovatyviai vystyti produktą, bet ir sudominti pirkėją partizaninio marketingo pagalba, o galiausiai verslo plėtrai sužinojome verslo plano ypatumus. Kelionė į Ameriką bus išskirtinė progą ne tik gerinti bendrovės veiklą, bet ir patobulėti kiekvienam asmeniškai“, – projekto įspūdžiais dalinosi MMB „Corelight“ prezidentas Artur Legenzov.

Pirmoji „Junior Achievement“ mokomoji mokinių bendrovė Lietuvoje buvo įsteigta 1993 metais. Per 24 programos veikimo metus moksleiviai įsteigė net 2198 MMB visoje Lietuvoje, kurių bendros pajamos sudaro 685401,91 Eur! Šiais mokslo metais veiklą vykdo 179 mokykliniai verslai, kuriuose realaus verslumo mokosi 1137 mokiniai iš 90 mokyklų, 42 miestų ir miestelių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!