Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59251/lg-pelnas-2017-metu-pirmaji-ketvirti-augo/spausdinti/

LG pelnas 2017 metų pirmąjį ketvirtį augo

Publikuota: 2017-04-27 14:53
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„LG Electronics“, Inc. (LG) šiandien paskelbė 2017 metų pirmojo ketvirčio finansinius rodiklius. Tipinės veiklos pelnas siekė 12,70 milijardo JAV dolerių, tai 12,2 proc. procento daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai. LG beveik padvigubino savo veiklos pajamas – 798,3 milijonus JAV dolerių kartu su „Home Appliance & Air Solutions Company“ paskelbdami savo aukščiausias ketvirčio veiklos pajamas per aštuonerius metus.

„LG Home Appliance & Air Solutions Company“ pranešė jog pirmąjį ketvirtį pardavimai siekė 10 proc. daugiau nei praėjusių metų pirmo ketvirčio rodikliai ir 15 proc. daugiau nei praėjusio ketvirčio rodikliai. Vidaus pardavimai yra 33 proc. didesni kelerius metus iš eilės. Aukštas pajamas lėmė skalbimo mašinos „TwinWash“ pardavimai, oro kondicionierių ir kai kurių šaldytuvų, taip pat kompanijos naujausia „LG Styler“ drabužių sistema bei oro valytuvų pardavimai. Kadangi tai yra aktyviausias LG pardavimų sezonas, bendrovė numato pagerėjimą verslo aplinkoje dvejose pagrindinėse augimo rinkose Azijoje ir Lotynų Amerikoje.

„LG Home Entertainment Company“ pažymėjo savo didžiausią pirmojo ketvirčio veiklos pelną – 8,8 proc. nuo pardavimų, t.y. 3,75 milijonų JAV dolerių. Tokį pelną lėmė plečiami aukščiausios kokybės produktų pardavimai, pagerintos išlaidų struktūros ir lankstesnės strategijos, skirtos kovoti su kainų augimu. Bendrovė tikisi didesnės televizorių paklausos kitą ketvirtį, kuomet turėtų didėti „LG OLED“ ir „ULTRA HD TV“ produktų augimas ir taip pat pristatytos naujienos „LG Signature OLED TV W“ pardavimai.

„LG Mobile Communications Company“ paskelbė pajamas, kurios siekia 3,01 milijono JAV dolerių. Tai rodo 4 proc. augimą ketvirtis po ketvirčio ir 2 proc. augimą kelerius metus iš eilės. Augimą nulėmė „LG G6“ išmaniojo telefono pardavimai ir naujų modelių paleidimas į rinką.

„LG Vehicle Componentz Company“ pranešė didžiulius 759.2 milijonų JAV dolerių pardavimus – 48 proc. prieaugis nuo pirmojo 2016 metų ketvirčio yra pasiektas didžiąja dalimi dėl sėkmingo bendradarbiavimo su „General Motors“ kuriant populiarųjį „Bolt“ elektrinį automobilį. Tikimasi, kad tolimesnės investicijos į „R&D“ bei augimą, ir toliau darys įtaką pelno augimui šiais metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!