Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59142/duomenu-apsaugai-prognozuoja-ateiti-debesijoje/spausdinti/

Duomenų apsaugai prognozuoja ateitį debesijoje

Publikuota: 2017-04-20 09:10
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Ilgą laiką IT sprendimų vystymas buvo skiriamas augantiems verslo poreikiams tenkinti, o duomenų apsauga likdavo antroje vietoje – tuo rūpinamasi tarsi „iš bėdos“. Saugumo ekspertų nuomone, tokį požiūrį į saugumo sprendimus gali pakeisti auganti debesų kompiuterijos infrastruktūra.

Vienais iš svarbiausių apsaugos sprendimų dažnai įvardijami atsarginių duomenų kopijų kūrimo įrankiai, kurie padeda atstatyti saugumo incidentų metu pažeistus ar prarastus duomenis, apsaugo verslą nuo veiklos trukdžių ir brangiai atsieinančių prastovų. Tačiau pasirinkus netinkamus įrankius, sunkiau pasiekti norimą rezultatą.

„Enterprise Strategy Group“ (ESG) tyrimo duomenimis, tik 70 proc. atsarginių duomenų kopijų kūrimo užduočių baigiamos joms numatytu laiku, o susitarimą dėl atkūrimo paslaugų lygio (RPO/RTO) įvykdo tik 68 proc. atkūrimo užduočių.

„Atsarginių duomenų kopijų vėlavimas neatrodo tokia didelė blogybė, kol įmonė nesusiduria su poreikiu atkurti pačius naujausius duomenis, kurie, pavyzdžiui, buvo nutekinti iškart po jų sukūrimo. Galimybė kuo greičiau atstatyti pažeistus failus ar sistemas – taip pat tampa prioritetine, atkūrimo klaidos yra visiškai nepageidaujamos ir nepateisinamos“, – komentuoja programinės įrangos platintojos „Baltimax“ pardavimų vadovas Deividas Pelenis.

Remiantis ESG tyrimo duomenimis, 25 proc. vadovų tikisi, kad duomenų apsauga padidins duomenų atkūrimo greitį, 21 proc. – kad užtikrins atsarginių duomenų kopijų patikimumą ir jų darymo greitį bei dažnį, 20 proc. – sumažins atsarginių kopijų saugojimo kaštus.

Pasak D. Pelenio, tokie IT vadovų lūkesčiai duomenų apsaugai puikiai atspindi, kaip verslas siekia rinktis debesijos infrastruktūrą, kuri ne tik sparčiau veikia, bet ir padeda sumažinti IT skiriamą biudžetą.

ESG tyrimas atskleidė, kad debesų kompiuterija dažniausiai pasitelkiama būtent atsarginių duomenų kopijų kūrimui ir saugojimui – tai debesijai patiki 42 proc. apklaustų įmonių. Taip pat debesų infrastruktūra naudojama kitoms užduotims: 41 proc. įmonių naudoja debesijoje veikiančias programas, 40 proc. debesis pasitelkia duomenų ar sistemų atkūrimui, tiek pat – programų testavimui ir vystymui, 38 proc. – didžiųjų duomenų analitikai, duomenų gavybai ir pan.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!