Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59091/eso-pirmoji-baltijos-salyse-bandys-jungtines-elektros-ir-duju-ismaniasias-apskaitas/spausdinti/

ESO pirmoji Baltijos šalyse bandys jungtines – elektros ir dujų – išmaniąsias apskaitas

Publikuota: 2017-04-14 13:00
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Didžiausiai Lietuvoje energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“ priklausanti elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) pirmoji Baltijos šalyse pradeda bandyti jungtines – elektros ir dujų – išmaniąsias apskaitas. Bendrovė 50 namų ūkių, vartojančių elektrą ir gamtines dujas, Vilniuje įrengė išmaniuosius įrenginius, kurie nuotoliniu būdu persiunčia energijos suvartojimo duomenis į ESO apskaitos sistemą.

Diegiamos technologijų naujovės elektrą ir dujas vartojantiems ESO klientams leis taupyti laiką, nes nebereikės rūpintis rodmenų nurašymu ir deklaravimu. Tuo tarpu ESO gaus daugiau techninių duomenų apie valdomo elektros ir dujų skirstymo tinklo būklę ir galės užtikrinti kokybiškas bei patogias paslaugas.

Šis projektas yra ESO įgyvendinamo bandomojo projekto, kuriame dalyvauja 3 tūkst. bendrovės klientų, „Išmanioji apskaita“ dalis. Visi išmanieji gamtinių dujų skaitikliai kartu su elektros energijos skaitikliais įrengti vienoje vietoje, kuri atrinkta pagal ESO tinklų parametrus bei klientų gamtinių dujų vartojimo įpročius.

„Plečiame šiuo metu jau įgyvendinamo bandomojo „Išmaniosios apskaitos“ projekto apimtį, įtraukdami jungtines apskaitas. Taip siekiame patikrinti elektros ir dujų išmaniųjų technologijų veikimą kartu ir vienoje vietoje. Tikime, kad naujos technologijos leis taupyti laiką klientams, didins teikiamų paslaugų patrauklumą ir patogumą“, – sakė ESO Paslaugų tarnybos direktorius Ignas Pranskevičius.

Išmanūs elektros energijos ir gamtinių dujų skaitikliai ESO klientams įrengti nemokamai, išmaniųjų technologijų bandymai truks iki 2017 m. pabaigos. Vartojimo duomenys iš gamtinių dujų skaitiklių saugiu bevieliu ryšiu bus perduodami į išmanųjį elektros energijos skaitiklį, iš jo – ESO tinklais jie bus siunčiami į duomenų surinkimo sistemas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!