Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/59039/elektros-rinkos-barometras-elektros-kaina-lietuvoje-ir-latvijoje-augo-estijoje-mazejo/spausdinti/

Elektros rinkos barometras: elektros kaina Lietuvoje ir Latvijoje augo, Estijoje mažėjo

Publikuota: 2017-04-10 16:19
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Praėjusią savaitę elektros energijos suvartojimas mažėjo visose Baltijos šalyse, tačiau kaina judėjo skirtingomis kryptimis. Lietuvoje ir Latvijoje buvo užfiksuotas jos augimas, o Estijoje – sumažėjimas.

Per savaitę nuo balandžio 3 iki 9 d. vidutinė elektros energijos kaina Estijoje sumažėjo 1 proc. iki 30,52 EUR/MWh. Tai lėmė padidėjusios elektros energijos importo iš Suomijos apimtys. Tuo metu Lietuvoje ir Latvijoje elektros kaina nežymiai paaugo ir pasiekė 30,83 EUR/MWh. Latvijoje kainą didino kritus vandens kiekiui susitraukusi gamyba Dauguvos hidroelektrinėse, o Lietuvoje – ribotos elektros importo iš Lenkijos, Baltarusijos ir Kaliningrado srities galimybės.

Šiltesnės oro sąlygos nulėmė tai, kad praėjusią savaitę regione ir toliau mažėjo elektros energijos suvartojimas – jis vidutiniškai susitraukė 3 proc. iki 472 GWh. Suvartojimo apimtys labiausiai sumenko Estijoje – 5 proc. iki 157 GWh. Lietuvoje šis rodiklis sumažėjo 3 proc. iki 180 GWh, o Latvijoje – 1 proc. iki 136 GWh.

Tuo metu elektros energijos gamybos apimtys Baltijos šalyse vidutiniškai smuko net 13 proc. ir pasiekė 406 GWh. Latvijoje jos buvo mažesnės 15 proc., Estijoje – 13 proc., o Lietuvoje – 7 proc. ir atitinkamai siekė 170 GWh, 204 GWh ir 33 GWh.

Kartu sudėjus Baltijos šalys pagamino 86 proc. visos jose suvartotos elektros energijos. Mažiausiai – vos 18 proc. visos šalyje suvartotos elektros – pagaminta Lietuvoje. Tuo metu Latvija pagamino 25 proc., o Estija – 30 proc. elektros energijos daugiau nei suvartojo.

Barometro naujienas parengė Karolis Bagdonas, „Elektrum Lietuva“ smulkaus ir vidutinio verslo klientų vadovas

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!