Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/58940/huawei-2016-m-solidus-augimas-ir-tvarios-investicijos/spausdinti/

„Huawei“ 2016 m. solidus augimas ir tvarios investicijos

Publikuota: 2017-03-31 17:13
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien „Huawei“ paskelbė auditorių patikrintus 2016 m. finansinius rezultatus. Visų bendrovės verslo grupių (VG) – operatorių, įmonių ir vartotojų – metiniai veiklos rodikliai išaugo. Lyginant su ankstesniais metais, metinės grupių pajamos išaugo 32 proc. ir siekė 521,6 mlrd. Kinijos juanių (apie 75,1 mlrd. JAV dolerių), o grynasis pelnas – 0,4 proc. ir siekė 37,1 mlrd. Kinijos juanių (apie 5,3 mlrd. JAV dolerių).

2016 m. „Huawei“ bendrovės išlaidos moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai siekė 76,4 mlrd. Kinijos juanių (apie 11 mlrd. JAV dolerių). „Žmonija ir toliau tyrinėja skaitmeninį pasaulį, daromi vis nauji atradimai, vyksta skaitmeninimas, o žinių lygio augimas suteikia puikių verslo galimybių visose srityse, tad mes taip pat tiesiame kelią naujam augimui informacinių ir ryšių technologijų (IRT) sektoriuje. Klientas ir toliau išliks mūsų dėmesio centre, taip pat remsime visų sektorių skaitmeninę transformaciją, kad galėtume kurti vertę savo klientams ir užtikrinti stabilų augimą“, – teigia Ericas Xu, vienas iš rotuojančių „Huawei“ vadovų.

„Huawei“ operatorių VG pajamos 2016 m. siekė 290,6 mlrd. Kinijos juanių (apie 41,8 mlrd. JAV dolerių), o metinis augimas sudarė 24 proc. Tokių rezultatų pavyko pasiekti susitelkus į skaitmeninę transformaciją ir pasinaudojus puikiomis galimybėmis debesijos, vaizdo, daiktų interneto ir operatorių klientams skirtų operacijų transformavimo srityse.

Aukščiausios kokybės prietaisų gamintojo statusą „Huawei“ bendrovei užtikrino nuolat didinama pažangesnių produktų pasiūla ir stiprėjantis vartotojų pripažinimas visame pasaulyje. „Huawei“ vartotojų VG 2016 m. pardavė 139 mln. išmaniųjų telefonų ir paskelbė uždirbusi 179,8 mlrd. Kinijos juanių (apie 25,9 mlrd. JAV dolerių) metinių pajamų, kurios išaugo net 44 proc.

„2016 metais „Huawei“ veikla buvo sėkminga – bendrovė turėjo didelius grynųjų pinigų rezervus, solidžią ir tvarią kapitalo struktūrą ir galėjo džiaugtis puikiu atsparumu rizikai. Siekdami užtikrinti stabilų augimą, 2017 metais ir toliau didinsime veiklos efektyvumą ir kokybę“, – pabrėžia Sabrina Meng, „Huawei“ finansų direktorė.

Glaudžiai bendradarbiaudama su savo partneriais „Huawei“ įmonių VG sukūrė IRT infrastruktūrą, padedančią vykdyti pagrindinių vertikaliųjų sektorių skaitmeninę transformaciją, įskaitant finansų, energetikos, Vyriausybės institucijų ir viešojo saugumo sektorius. Ši veikla atnešė 40,7 mlrd. Kinijos juanių (apie 5,9 mlrd. JAV dolerių) metinių pajamų, o jų augimas sudarė 47 proc.

2016 metų metinių finansinių ataskaitų nepriklausomą auditą atliko „KPMG“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!