Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5885/teo-priimta-i-itakingaja-tarptautine-asociacija-etno/spausdinti/

TEO priimta į įtakingąją tarptautinę asociaciją ETNO

Publikuota: 2006-11-07 10:43
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: TEO LT, AB

Telekomunikacijų bendrovė TEO LT, AB vienintelė iš mūsų šalies bendrovių tapo ETNO – Europos telekomunikacijų tinklo operatorių asociacijos – visateise nare. Sprendimas dėl Lietuvos bendrovės priėmimo į šią organizaciją buvo priimtas Slovakijos sostinėje Bratislavoje vykusioje ETNO 29-ojoje generalinėje asamblėjoje.

„ETNO džiaugiasi galėdama pasveikint TEO tapus nauju pilnateisiu nariu ir tikisi vaisingo bendradarbiavimo šiuo kritiniu metu, kai Europos Komisija peržiūri pagrindinius elektroninių ryšių sektorių reguliuojančius teisės aktus. Nuo pat savo įkūrimo pradžios ETNO aktyviai įtraukdavo į veiklą savo narius iš visos Europos ir šis plačiai apimantis atstovavimas visada prisidėdavo prie jos patikimumo,“- sakė ETNO vykdantysis direktorius Michael Bartholomew.

TEO priimta į įtakingąją tarptautinę asociaciją ETNO

„TEO įstojusi į ETNO turės didesnes galimybes būti išgirsta ES institucijose ir kitose organizacijose, su kuriomis glaudžiai bendrauja ir ETNO, atstovaujanti savo nariams. Narystė taip pat suteiks naudos kasdieniniame darbe, nes prie ETNO veikia įvairios darbo grupės specifiniais rinkai bei operatoriams aktualiais klausimais, pvz.: darbo grupė reguliavimo klausimais, sukčiavimų klausimais, duomenų apsaugos ir saugumo klausimai.“ – sako TEO LT, AB Korporatyvinių ir teisės reikalų skyriaus direktorė Eglė Gudelytė-Harvey.

ETNO veikia nuo 1992 ir per 14 veiklos metų tapo Europos telekomunikacijų operatorių balsu, kurį išgirsta įvairios sprendimo galią turinčios Europos Sąjungos institucijos.

ETNO atlieka svarbiausią vaidmenį diskutuojant apie įvairius su šiuo sektoriumi susijusius reguliavimo ir politikos klausimus. Ši asociacija atidžiai stebi, kaip įgyvendinama reguliavimo sistema visoje ES. ETNO siekia remti ir skatinti investicijoms palankią ir suderintą reguliavimo aplinką.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!