Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/58733/distit-perka-uab-sominis-technology/spausdinti/

„DistIT“ perka UAB „Sominis Technology“

Publikuota: 2017-03-18 11:18
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Švedijos bendrovė „DistIT“ AB ir UAB „Sominis Technology“ pasirašė sutartį, pagal kurią „DistIT“ perka 80 proc. UAB „Sominis Technology“ akcijų. „Sominis Technology“ yra sparčiai auganti Lietuvoje personalinių ir nešiojamųjų kompiuterių, išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių, priedų ir detalių platintoja.

„Sominis Technology“ daugiausia prekiauja Europos didmeninės prekybos rinkoje bei mažesniu mastu elektronikos produktus parduoda pirmaujantiems Baltijos šalių mažmeninės prekybos tinklams.

Už „DistIT“ įsigyjamą 80 proc. „Sominis Technology“ akcijų paketą bus sumokėta 1,2 mln. Eurų. Įsigijimas finansuojamas nuosavomis lėšomis, tai turės nežymų poveikį „DistIT“ grupės nuosavo kapitalo santykiui.

Pirkimo sandoris bus baigtas gavus Lietuvos konkurencijos tarybos leidimą. Visais su šiuo sandoriu susijusiais teisiniais klausimais „DistIT“ konsultavo advokatų kontora „Glimstedt“, o „Sominis Technology“ – „Deloitte“.

„Apie 80 proc. „Sominis Technology“ pardavimų vyksta Europoje, mes matome gerą augimo potencialą. „Sominis Technology“ produktai papildys „DistIT“ pasiūlą, o „Sominis Technology“ išlaikys įvaizdį ir vardą, kuris atitiks „DistIT“ misiją“, – sako Siamak Alian, „DistIT“ vadovas. „Turime ambicingą plėtros planą ateinantiems metams ir tikime, kad „DistIT“ infrastruktūra, įgūdžiai ir žinios IT platinimo srityje padės mums pristatyti „Sominis Technology“ kaip patikimą partnerį savo klientams ir tiekėjams“, – sako „Sominis Technology“ vadovas Mindaugas Apanavičius.

20 proc. „Sominis Technology“ akcijų valdys bendrovės įkūrėjas ir vadovas, kuris šias pareigas eis ateinančius 4 metus. „Sominis Technology“ veiks kaip nepriklausoma dukterinė „DistIT“ įmonė – taip pat, kaip, pavyzdžiui, „Aurora“, „SweDeltaco“ ir „Septon“, užtikrinant jų veiklos sinergiją ir veiksmų, įskaitant sprendimus dėl asortimento ir logistikos, koordinavimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!