Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/58611/tele2-prezidente-paskelbta-itakingiausia-svedijos-verslo-vadove/spausdinti/

„Tele2“ prezidentė paskelbta įtakingiausia Švedijos verslo vadove

Publikuota: 2017-03-08 13:46
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Švedijos verslo savaitraštis „Veckans Affärer“ kovo 8-osios – Tarptautinės moterų solidarumo dienos – proga paskelbė 125 įtakingiausių moterų Švedijos versle. „Tele2“ grupės prezidentė Allison Kirkby pripažinta įtakingiausia verslo vadove Švedijoje.

Tokį sąrašą verslo savaitraštis sudaro jau 19 metų, nuo 1999-ųjų.

„Versle reikia visų talentų, nepriklausomai nuo lyties. Jau įsitikinome, kad bendrovės, kurios užtikrina lygias galimybes, yra pelningesnės. Bet lyčių nelygybė vis dar yra problema, todėl užsispyrę tęsiame įtakingiausių moterų versle paskelbimą“, – sakė Åsa Uhlin, verslo savaitraščio „Veckans Affärer“ redaktorė.

„Tele2“ grupės vykdomąja direktore ir prezidente A. Kirkby tapo 2015 metais. Prieš tai ji kompanijoje dirbo vykdomąja viceprezidente ir finansų direktore.

„Mano karjeros patarimas yra pasitikėti savo instinktais ir pozityviomis patirtimis, o planuojant ateitį svarbu žinoti, kas daro tave laimingą. Kai pirmą kartą pradėjau dirbti vadovės darbą, man tai labai patiko. Kai esi atsakinga už vieną sritį, tavo nuomonė svarbi, bet turi aiškias atsakomybės ribas. Dirbdama vadove, galiu domėtis visomis sritimis, bendrauti su visais. Tai padeda likti atvirai idėjoms ir dirbti dinamiškai“, – interviu Švedijos verslo savaitraščiui sakė A. Kirkby.

Škotijoje gimusi A. Kirkby prieš ateidama į „Tele2“ sukūrė sėkmingą karjerą vartojimo prekių, žiniasklaidos ir telekomunikacijų sektoriuose. Ji 20 metų dirbo namų priežiūros ir higienos prekių kompanijoje „Procter & Gamble“. Vėliau atėjo į technologijų ir telekomunikacijų sritį, dirbo telekomunikacijų kompanijoje „Virgin Media“ ir kino kompanijoje „21st Century Fox“.

„Veckans Affärer“ 125 moterų versle sąrašas yra suskirstytas į aštuonias kategorijas. Įtakingiausios vadovės yra skelbiamos tokiose kategorijose kaip verslo savininkės, valdybų narės, kotiruojamų bendrovių vadovės, kitų bendrovių vadovės, verslų kūrėjos, socialinių pokyčių kūrėjos, technologijų vadovės, finansų vadovės. A. Kirkby taip pat tapo įtakingiausia vadove kategorijoje moterų, vadovaujančių biržoje kotiruojamoms bendrovėms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!