Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/58480/2016-m-orbitiniu-palydovu-operatoriaus-ses-pajamos-isaugo-2-7-proc/spausdinti/

2016 m. orbitinių palydovų operatoriaus „SES“ pajamos išaugo 2,7 proc.

Publikuota: 2017-02-27 14:47
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Orbitinio palydovinio ryšio operatoriaus „SES S.A.“ (NYSE Paryžiaus ir Liuksemburgo vertybinių popierių biržoje „Euronext“: SESG) 2016 m. pajamos siekė 68,8 mln. eurų, ir tai yra 2,7 % daugiau nei praeitais metais.

Lyginant su praėjusiais metais, 2016 m. „SES“ sudarytų sandorių ir sutarčių, užtikrinančių palydovinio ryšio paslaugas visuose keturiuose „SES“ verslo sektoriuose – vaizdo, vyriausybės, verslo duomenų perdavimo ir ryšio jungčių tiekimas erdvės ir laivybos srityse – skaičius išaugo 10 %, ir sudaro 8,1 mlrd. eurų.

2016 m. orbitinių palydovų operatoriaus „SES“ pajamos išaugo 2,7 proc.

Orbitinio palydovinio ryšio tiekimas transliuotojams, kad būtų perduodamas vaizdas, yra svarbiausia „SES“ kryptis, užtikrinanti 68 % visų įmonės pajamų, 2016 m. išaugo 4,7 %, lyginant su praėjusiais metais. Pajamos šiame verslo segmente siekė 1 milijardą 398,8 mln. eurų. HDTV kanalų, kuriuos „SES“ transliuoja Europoje, skaičius išaugo 14 %, arba beveik 100 kanalų.

Prie augimo prisidėjo kelios sutartys su mokamais televizijos operatoriais ir nemokamais transliuotojais, pavyzdžiui, „Sky Sports News“. Kelios svarbios transliavimo sutartys, pavyzdžiui, su „M7“ grupe, žymiai padidino HDTV kanalų, transliuojamų Rytų ir Centrinėje Europoje, skaičių. Tokie kanalai kaip „NHK WORLD TV“ užtikrino Anglijos Premier lygos transliaciją televizijos paslaugų platformomis.

Iš viso televizijos kanalų, „SES“ transliuojamų HD kokybe, 2016 metais skaičius išaugo 7,2%, lyginant su praėjusiais metais, ir šiuo metu yra transliuojami 2495 HDTV kanalai. Tai sudaro 33,1 % visų „SES“ transliuojamų kanalų. „SES“ transliuoja 21 Ultra HD kanalą. Šiuo metu „SES“ transliuoja beveik 50 % visų pasaulio UHD palydovinių kanalų.

2016 m. „SES“, perėmusi įmonę „RP Media“, įsteigė įmonę „MX1“, kuri yra viena iš pirmaujančių žiniasklaidos paslaugų tiekėjų ir siūlo platų skaitmeninės vaizdo ir žiniasklaidos paslaugų spektrą. Naujoji įmonė perėmė lygių neturinčią „SES“ HDTV ir UHD kanalų rinkos dalį visoje Europoje ir Šiaurės Amerikoje bei padidino „SES“ vaizdo populiarumą naujose rinkose.

Eidama į priekį su vis didėjančiu duomenų ir vaizdo perdavimo greičiu ir apimtimis, 2016 m. „SES“ nusipirko didžiąją daugumą pasaulinio duomenų perdavimo paslaugų tiekėjo „O3b“ ir MEO palydovais ženkliai padidino flotilę, susidedančią iš daugiau nei 55 geostacionariųjų palydovų (geostacionariųjų Žemės orbitos – GEO), nutolusių nuo Žemės 36 000 km.

Įmonė „O3b Networks“ valdo 12 didelio pralaidumo palydovų, kurie yra 8000 km atstumu nuo Žemės, taip vadinamoje vidutinėje Žemės orbitoje MEO, dar vadinamame „dangaus pluoštu“. Visi palydovai, kurių kiekvienas veikia kaip pluoštas, užtikrinantis galimybę pristatyti iki 1,6 gigabitų per sekundę (Gbps). Palydovai MEO orbitoje juda greičiau nei Žemė, jie kerta horizontą per 360 minučių. Tai pakaitomis leidžia palydovo signalui keliauti šviesos greičiu ir suderinti šviesos greitį su nenutrūkstančiu tikslumu.

„O3b“ pavadinimas kilo iš frazės „Kiti 3 milijardai“ (angl. „Other 3 Billion“). Mobilaus ryšio ir interneto paslaugų tiekėjams užtikrinama galimybė tiekti paslaugas tiems 3 milijardams žmonių pasaulyje, kurie neturi ryšio galimybės.

„SES“, valdanti didžiąją „O3b“ dalį, MEO palydovais ženkliai padidino savo flotilę, susidedančią iš geostacionariųjų palydovų (geostacionariųjų žemės orbitos – GEO), esančių 36 000 km atstumu nuo Žemės.

Šiuo metu „SES“ orbitinių palydovų flotilė iš viso transliuoja 7538 televizijos kanalus visame pasaulyje, naudodama dvylika savo palydovinio ryšio stočių, kurių viena yra ir Rygoje, Zaķusala saloje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!