Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/58448/apple-nusipirko-socialini-tinkla-icloud-ir-ji-isjunge/spausdinti/

„Apple“ nusipirko socialinį tinklą „iCloud“ ir jį išjungė

Publikuota: 2017-02-24 19:20
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

JAV įmonė „Apple“ stengiasi užsitikrinti, kad viskas, kas susiję su „iCloud“ paslauga, būtų sutelkta vienoje svetainėje. Tad nedidukas Kinijoje kuriamas socialinis tinklas, prisiglaudęs adresu „iCloud.net“, buvo nemenka rakštis pedantiškoje „Apple“ sėdynėje. Bet amerikiečiai šią problemą išsprendė savaip – nusipirko domeno pavadinimą už 1,5 mln. JAV dolerių, rašo engadget.com.

Domeną pardavusi Kinijos bendrovė, neturėjusi kito, alternatyvaus adreso, paskelbė, kad nuo kovo 1 dienos nutraukia savo veiklą, vystytą nuo 2011 metų.

Nėra tiksliai žinoma, kada įvyko sutarties pasirašymas, trečiadienį buvo atnaujinta informacija apie svetainės savininkus, tada galima spręsti, kad sandoris taip pat įvyko neseniai. Dabar „Apple“ turi daugiau nei 170 skirtingų su „iCloud“ pavadinimu susijusių interneto domenų – brangiausiai (5,2 mln. JAV dolerių) jiems kainavo 2011 iš Švedijos programinės įrangos gamintojų įsigytas „iCloud.com“ adresas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!