Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/58415/darbuotoju-supratimo-trukumas-stabdo-duomenimis-pagrista-kultura/spausdinti/

Darbuotojų supratimo trūkumas stabdo duomenimis pagrįstą kultūrą

Publikuota: 2017-02-22 10:23
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Atliktas tyrimas parodė, kad IT profesionalai vienu iš šių metų prioritetų laiko duomenų analitikos sprendimų diegimą savo įmonėse. Tačiau nuogąstaujama, kad menkas darbuotojų supratimas apie tokių įrankių naudą gali stabdyti duomenimis pagrįstos kultūros plėtrą.

„Tableau Software“ apklausė 100 Jungtinės Karalystės IT vadovų, iš kurių 73 proc. mano, kad duomenimis grįstas požiūris versle yra vienas iš šių dienų prioritetų. Absoliučią pirmenybę jam teiktų 19 proc. respondentų. Tuo tarpu trečdalis IT vadovų (36 proc.) tikisi, kad duomenų analitikai skirtas biudžetas šiemet bus didesnis – tiek pat respondentų tikėjosi turėti tokį pat biudžetą, kaip ir pernai. Tačiau 40 proc. apklaustųjų nuogąstauja, kad menkas darbuotojų supratimas apie duomenų analitiką ir įgūdžių trūkumas gali virsti barjeru siekiant tapti efektyviai duomenis analizuojančia ir juos naudojančia organizacija.

„Duomenų analitikos naudojimo įmonėje plėtra yra iššūkis IT vadovams – reikia ne tik mokyti darbuotojus dirbti su naujais įrankiais, bet ir saugoti jautrius duomenis, kurie yra analizuojami. Tačiau duomenų analitika, jų vizualizacija padeda priimti unikalius, klientų poreikiais paremtus sprendimus, atveria naujas galimybes verslui, tad verta priimti šį iššūkį“, – komentuoja pažangių sprendimų platintojos „Baltimax“ pardavimų vadovas Deividas Pelenis.

Nepaisant galimų kliūčių, net 66 proc. „Tableau Software“ tyrime dalyvavusių IT vadovų pozityviai vertina savo įmonės progresą link duomenimis pagrįstos kultūros. Dar daugiau – 93 proc. – respondentų tiki, kad šiemet IT ir verslas dirbs išvien, kad efektyviau naudotų kaupiamus duomenis. „Iš dalies iššūkis taikyti duomenų analitiką bus ne vien IT skyriaus viduje, bet ir plečiant jos naudojimą visoje įmonėje. Kai IT bendradarbiauja su verslu, duomenų analitika yra žymiai sėkmingesnė “, – teigia duomenų vizualizacijos sprendimų kūrėjos „Tableau Software“ atstovas James Eiloart.

Pasak ekspertų, poreikis naudoti duomenų analitiką auga kartu su verslo kaupiamais duomenimis – skaičiuojama, kad 90 proc. visų pasaulyje esančių duomenų buvo sukurti per pastaruosius dvejus metus. Greta paprastų duomenis analizuojančių įrankių jau atsirado didžiųjų duomenų (angl. big data) analitikos sprendimai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!