Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/58400/iphone-8-su-veido-atpazinimo-funkcija/spausdinti/

„iPhone 8“ su veido atpažinimo funkcija?

Publikuota: 2017-02-21 10:06
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Varlė.lt
Inf. šaltinis: Varlė.lt

„Apple“ kompanija įsigijo Izraelio startuolį – „RealFace“ kompaniją, kurios specializacija – veido atpažinimo technologijos. Labai tikėtina, kad išmanusis telefonas „iPhone 8“ bus aprūpintas šio tipo funkcijomis.

Tiksli startuolio įsigijimo suma nėra žinoma, tačiau keliuose šaltiniuose pateikiama, kad suma buvo ne mažesnė nei 2 mln. dolerių. Izraeliečių startuolis „RealFace“ buvo įkurtas 2014 m. ir iki šiol pagrindinė jo specializacija – veido atpažinimo srities spendimai.

„iPhone 8“ su veido atpažinimo funkcija?

„RealFace“ sukūrė veido atpažinimo technologijas, kurios stipriai integruojasi su dirbtiniu intelektu bei leidžia žmogiškąjį suvokimą perduoti skaitmeniniais procesais. Žemiau pateikiamas vaizdo įrašas, skirtas vienai „RealFace“ technologijai.

Spėjama, kad „RealFace“ „Apple“ kompanija įsigijo galvodama apie „iPhone 8“ išmanųjį telefoną. Yra gandų, kad „iPhone 8“ gaus naują lazerinį jutiklį, kuris leis atpažinti naudotojo veidą ir jo gestus. Be to, yra žinių, kad „Apple“ investuoja daug pinigų į virtualią realybę ir kai kurie specialistai prognozuoja, kad po 2–3 metų kompanija taps AR rinkos milžinė.

Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistų manymu, jubiliejinis „iPhone 8“ tikrai turėtų būti ypatingas. Ko gero tai bus pirmasis „Apple“ produktas kažkiek nukreiptas į AR funkcijų išnaudojimą. Tačiau ar „iPhone 8“ bus labai unikalus, sužinosime dar negreitai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!