Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/58375/pirmas-iphone-ir-android-turetoju-pasimatymas-veikiausiai-taps-ir-paskutiniu/spausdinti/

Pirmas „iPhone“ ir „Android“ turėtojų pasimatymas veikiausiai taps ir paskutiniu

Publikuota: 2017-02-19 16:26
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Nors pasitaiko teigiančių priešingai, statistika paprastai nemeluoja. O pažinčių svetainės „Match.com“ ir socialinių tyrimų bendrovės „Research Now“ atliktas tyrimas rodo, kad „iPhone“ ir „Android“ stovyklų atstovų tarpusavio bendravimas turėtų būti panašus į šuns ir katės. Tyrimo rezultatai aiškiai sako: jeigu turėdamas „Android“ telefoną ateisite į pirmą romantinį pasimatymą su „iPhone“ savininku ar savininke, tikimybė susilaukti teigiamo vertinimo sumažės net 21 kartą, nei kišenėje turint taip pat „iPhone“, rašo „The Verge“.

Tuo tarpu „Android“ telefono savininkai žmogų, pasimatyme pasirodžiusį su oponuojančios stovyklos išmaniuoju telefonu, teigiamai įvertins „tik“ 15 kartų rečiau, nei turintį „Android“ telefoną. Ką tai pasako apie „iPhone“ savininkus? Sunku pasakyti, bet galima kelti prielaidą, kad „Apple“ gerbėjai yra išdidesni, „pasikėlę elito atstovai“, kurie kišenines technologijas vertina tarsi socialinės padėties rodiklį, o savo 800 dolerių ar eurų kainuojantį aparatą mano esant aiškiu socialinės viršenybės prieš kitą žmogų ženklu.

Kita vertus, gal padėtis visai nėra tokia bloga ir neigiamą įspūdį apie kitos veislės telefonus „iPhone“ savininkai susidaro dėl to, kad nesupranta, kaip žinutės gali būti žalios, o ne mėlynos. Bet dar blogiau už „Android“ ir „Apple“ turėtojų nesuderinamumą yra moterų nesuderinamumas su skilusiu vyriškio telefono ekranu. To paties tyrimo metu išaiškėjo, kad moterys 86 proc. dažniau neigiamai įvertins savo pasimatymo partnerį vien dėl to, kad jo telefono ekranas sudaužytas.

Tad madingų, bet gyvenimo mačiusių „Android“ telefonų savininkai prieš eidami į pasimatymą su „iPhone“ mėgstančia mergina, turėtų gerai pagalvoti – gal geriau būtų „susiveikti“ kažką panašaus į „Nokia 3310“ – sako, tai yra amžinai (o ypač – dabar) madingas aparatas. Ir nedūžtantis.

Žinoma, tyrimo rezultatus ir juos interpretuojančias išvadas galima vertinti per humoro prizmę, tačiau iš tiesų apklausa nebuvo menkutė – joje dalyvavo 6500 žmonių, priklausančių įvairioms amžiaus, etninėms ir socialinėms grupėms. Kita vertus, gali būti, kad JAV gyventojai (apklausoje atsakinėjo tik jie) „iPhone“ ir „Android“ priešpriešą vertina kitaip, nei europiečiai arba konkrečiai lietuviai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!