Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/58303/vienam-agresyviausiu-slamstalaiskiu-siuntinetoju-pasaulyje-gresia-20-metu-kalejimo/spausdinti/

Vienam agresyviausių šlamštalaiškių siuntinėtojų pasaulyje gresia 20 metų kalėjimo

Publikuota: 2017-02-13 11:14
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Už sukčiavimą sulaikytas aštuntuoju pasaulyje pagal išsiuntinėtų šlamštalaiškių („spamo“) skaičių laikomas Michaelas Persaudas laisvės gali netekti ilgam.

Kaip skelbia „ABC News“, milijonus elektroninio pašto adresų pardavęs amerikietis kaltinamas dešimtimi kibernetinių nusikaltimų. Jei bus nuteistas, M. Persaudui gresia 20 metų nelaisvės. 36 metų vyras buvo sulaikytas pernai, kai kovos su nusikalstamumu internete pareigūnai aptiko, kad jis išgalvotais vardais registravo daugybę tinklalapių, užsiėmė laiškų siuntinėjimu ir iš to uždirbo. Šią savaitę teisme M. Persaudas kaltu neprisipažino.

Prieš šlamštalaiškių siuntinėjimą kovojanti organizacija „Spamhaus“ yra paskelbusi, kad M. Persaudas yra aštuntas pasaulyje pagal tokių laiškų išsiuntinėjimo kiekius. 2001 metais M. Persaudas ir jo bendras prisipažino daugybę kartų naudojęsi Kalifornijos bendrovės sistema išsiuntinėti tūkstančiams šlamštalaiškių. Jam už tai bendrovei teko sumokėti 10 tūkst. dolerių (9,4 tūkst. eurų). Manoma, kad jis gali per mažiau kaip 15 minučių išsiuntinėti apie milijoną elektroninių laiškų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!