Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/58270/pramones-atstovai-didziausio-potencialo-atsinaujinanciu-energijos-saltiniu-laiko-saule/spausdinti/

Pramonės atstovai didžiausio potencialo atsinaujinančiu energijos šaltiniu laiko saulę

Publikuota: 2017-02-09 07:11
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pasibaigus priemonės „Atsinaujinantys energijos ištekliai pramonei LT+“ kvietimui, iš viso gauta 50 paraiškų. Bendra prašoma investicijų iš Europos Sąjungos fondų suma – 11,5 mln. eurų. Šia priemone siekiama sumažinti energijos vartojimą pramonės įmonėse, didinant atsinaujinančių energijos išteklių (AEI) gamybą ir vartojimą.

Pagal šią priemonę pramonės įmonės skatinamos gaminti energiją iš AEI, kurti ir diegti efektyvesnes AEI naudojimo technologijas ir iš AEI gautą energiją vėliau naudoti pačios įmonės poreikiams, o perteklinę tiekti kitoms pramonės įmonėms ar perduoti į centralizuotus energetikos tinklus.

Iš pateiktų paraiškų matyti, kad populiariausias Lietuvos pramonės įmonių naudojamas atsinaujinantis išteklius – saulė. Daugelio paraiškas pateikusių įmonių projektai susiję su saulės energija: įmonės planuoja statyti saulės jėgaines, elektrines, numatoma diegti saulės elementus.

Nors saulė yra pats galingiausias atsinaujinančiosios energijos šaltinis žemėje, saulės energijos potencialas elektrai ir šilumai gaminti Lietuvoje kol kas naudojamas mažiausia. Tikimasi, kad ši priemonė paskatins vis labiau domėtis galimybėmis saulės energijos išteklius versti elektros energija.

Šiuo metu VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra pradeda vertinti projektų paraiškas. Baigus vertinimą paaiškės, kurioms įmonėms bus skirtas finansavimas projektams įgyvendinti. Didžiausia projektui galima skirti finansavimo lėšų suma – 500 tūkst. eurų.

Lietuvos pramonės įmonės produkcijos gamybai sunaudoja kur kas daugiau energijos negu kitų ES šalių įmonės. Tai tiesiogiai mažina pramonės įmonių konkurencingumą rinkoje ir didina produkcijos savikainą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!