Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/58245/paysera-isplete-pinigu-isgryninimo-tinkla-daugiau-nei-200-vietu/spausdinti/

„Paysera“ išplėtė pinigų išgryninimo tinklą daugiau nei 200 vietų

Publikuota: 2017-02-07 11:01
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Mokėjimų sistema „Paysera“ matydama vis dar didelį Lietuvos gyventojų poreikį gryniesiems pinigams, išplėtė pinigų išgryninimo tinklą. Nuo šiol atlikti grynųjų pinigų operacijas su „Paysera“ galima visuose Lietuvos spaudos kioskuose ir „Narvesen“ parduotuvėse. Tai daugiau nei 200 naujų vietų visoje Lietuvoje.

Pasak „Paysera“ plėtros vadovo Liudo Kanapienio, iki šiol nei viena mokėjimų įstaiga nebuvo panaudojusi šio patogiose vietose išsidėsčiusio tinklo siekiant atlikti grynųjų pinigų operacijas. Patogu klientui yra ir tai, kad „Paysera“ pinigų išgryninimui panaudojo naują, iki šiol dar Lietuvoje netaikytą būdą, skenuojant unikalų kodą iš mobiliosios programėlės.

„Iki šiol, mūsų klientai galėjo išsigryninti pinigus visuose bankomatuose už 1 EUR nepriklausomai nuo to, kokia suma išgryninama, tačiau tam reikėjo turėti „Paysera“ VISA mokėjimo kortelę. Dabar to visiškai nereikia, o ir kainuoja tai tik 0,50 EUR už operaciją, kurios metu galima išsiimti iki 1000 EUR. Norint išgryninti pinigus užtenka turėti „Paysera“ mobiliąją programėlę ir joje sugeneruotą unikalų kodą pateikti „Narvesen“ parduotuvėse ar Lietuvos spaudos kioskuose bei pasakyti pageidaujamą išimti sumą“, - pasakoja L. Kanapienis.

Anot jo, programėlės sugeneruotas kodas yra vienkartinis ir veikia tik trumpą laiką, tad tai visiškai saugu, o ir pati programėlė yra apsaugota kodu arba pasirinktinai piršto atspaudu. Nebereikia jokių mokėjimo kortelių ar dokumentų, nes „Paysera“ jau ir taip yra identifikavusi klientus, kuriems yra teikiama ši paslauga.

Atliekant pinigines operacijas yra taikomi tam tikri limitai, tad minimali išgryninimo suma yra 10 EUR, o maksimali 1000 EUR. Lietuvos spaudos kioskuose ir „Narvesen“ parduotuvėse taip pat galima papildyti ir „Paysera“ VISA kortelės sąskaitą, tiesiog skenuojant kitoje kortelės pusėje esantį unikalų kodą.

Naudą mato ir Lietuvos spaudos kioskų bei „Narvesen“ parduotuvių tinklus valdančios kompanijos UAB „Reitan Convenience Lithuania“ atstovas Gytis Cislikauskas.

„Mums tai naudinga ne tik dėl to, kad gauname pajamas už šias grynųjų pinigų operacijas, bet ir dėl to, kad tikimės sutaupyti. Jeigu „Paysera“ klientai išsigrynins pinigus mūsų prekybos vietose, jų mažiau liks mūsų kasose ir rečiau reikės atlikti pinigų inkasavimą“, - dėsto G. Cislikauskas.

Jis taip pat priduria, kad tai gali paskatinti pardavimus, nes išsigryninti ar įnešti pinigus atėję klientai gali įsigyti ir jų siūlomų prekių.

„Paysera“ plėtros vadovas taip pat pasakoja, apie naujus planus dar labiau išplėsti grynųjų pinigų išėmimo ir įnešimo tinklą. Pasak jo, tai turėtų įvykti jau visai netrukus ir papildyti tinklą dar beveik 200 vietų visoje Lietuvoje.

„Mes jau atlikome integraciją su Lietuvos pašto finansinių paslaugų tinklu „PayPost“, tad techniškai pinigų išgryninimas ir įnešimas jau galėtų veikti, tačiau dar liko keletas formalumų, kuriuos turime sutvarkyti prieš „PayPost“ pradedant teikti šią paslaugą“, – dėsto „Paysera“ atstovas.

Pinigus taip pat šiuo metu iš „Paysera“ sąskaitos galima ir nemokamai išsigryninti „Paysera“ klientų aptarnavimo centre Vilniuje, o Perlo terminaluose arba bet kuriame bankomate su „Paysera“ VISA mokėjimo kortele už 1 EUR. Prisijungus Lietuvos spaudos kioskus ir „Narvesen“ parduotuves su „Paysera“ pinigus galima išgryninti daugiau nei 3400 vietų visoje Lietuvoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!