Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5808/alna-taps-uzdaraja-akcine-bendrove/spausdinti/

„Alna“ taps uždarąja akcine bendrove

Publikuota: 2006-10-26 14:23
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Alna, AB

AB „Alna“, valdanti „Alnos“ IT įmonių grupės bendroves Baltijos šalyse ir Lenkijoje, lapkričio mėnesį pakeis juridinį statusą ir taps uždarąja akcine bendrove.

„UAB statuso pasirinkimas leis greičiau, lanksčiau ir paprasčiau priimti sprendimus, o tai labai svarbu įgyvendinant mūsų investicinius planus. Steigėjų ir darbuotojų valdomai bendrovei, tokiai kaip „Alna“, UAB statusas yra natūralus, efektyvesnę veiklą užtikrinantis pasirinkimas.“, - sakė Valentinas Milaknis, „Alnos“ akcininkas ir valdybos pirmininkas.

Didžiausi „Alnos“ akcininkai – Milaknių šeima, pagal akcininkų sutartį kartu valdanti 98 proc. bendrovės akcijų. Tarp „Alnos“ akcininkų taip pat yra IT konsultacijų ir paslaugų įmonės „Alna Intelligence“ direktorius Kazimieras Tonkūnas, individualių programinių sprendimų bendrovei „Alna Software“ vadovaujantis Artūras Gruodis ir „Alnos“ inovacijų ir plėtros direktorius Gediminas Mikaliūnas, įsigiję akcijų pagal ilgalaikę bendrovės vadovų motyvavimo programą.

„Alnos“ įmonių grupės veikla ir strateginės kryptys nesikeis. „Didžiausią dėmesį skirsime informacinėms technologijoms, investuosime į verslo plėtrą. Šiuo metų kokybiškų IT konsultacijų, sprendimų ir paslaugų rinka Lietuvoje ir kaimyninėse valstybėse sparčiai auga, šios tendencijos nesikeis ir ateityje. Konkuruosime ne tiktai Baltijos šalių rinkoje, bet ir kitose valstybėse“, - sakė V. Milaknis. Pastaraisiais metais „Alna“ įsigijo bendroves Latvijoje ir Estijoje, įsteigė bendrovę Lenkijoje.

„Alnos“ įmonių grupės apyvarta šių metų pirmą pusmetį siekė 58,5 mln. litų ir buvo 5 proc. didesnė nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Prognozuojama, kad šiais metais grupės apyvarta iš viso sudarys daugiau kaip 169 mln. litų, o bendrasis pelnas sieks beveik 65 mln. litų ir bus 47% proc. didesnis nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

„Alnoje“ nuo 1999 m. įdiegta kokybės valdymo sistemą ISO 9001:2000, kurios sertifikatas buvo atnaujintas praėjusiais metais, o tarptautinis „Alnos“ įmonių grupės finansinis auditas atliekamas kasmet nuo 1995 metų. „Alnos“ veikla bus sertifikuojama bei audituojama ir ateityje.

1998 m. „Alna“ tapo pirmąja Lietuvos IT bendrove, savo veiklai pasirinkusia AB statusą. Tai tapo vienu veiksnių, leidusių į „Alną“ pritraukti Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (EBRD) investicijų. „2004-ųjų pabaigoje mes išpirkome EBRD priklausiusias akcijas, todėl AB statusas nebėra naudingiausias mūsų verslui“, - sakė jis.

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankui skirtingu metu priklausė nuo 10,4 iki beveik 15 proc. „Alnos“ akcijų. 1991 m. įsteigtas bankas, siekiantis paskatinti ir paspartinti ekonomines reformas Vidurio ir Rytų Europos valstybėse, Lietuvos ekonomikoje buvo ypač aktyvus iki šalies įstojimo į ES.

Steigėjų ir darbuotojų valdomos bendrovės akcijomis nebuvo prekiaujama vertybinių popierių biržoje.

Pagrindinės „Alnos“ įmonių grupės bendrovės yra Lietuvoje ir Latvijoje veikianti IT konsultacijų ir paslaugų įmonė „Alna Intelligence“, individualių programinių sprendimų kūrėja „Alna Software“ ir verslo valdymo sprendimų kūrėja ir diegėja „Alna Business Solutions“, kurios valdomos įmonės veikia Lietuvoje, Estijoje ir Lenkijoje. Šiuo metu visoje „Alnos“ grupėje dirba daugiau kaip 600 specialistų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!