Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/57974/valstybes-kontrolierius-energetikos-sritis-neatsiejama-nuo-bendro-salies-ukio-vystymo/spausdinti/

Valstybės kontrolierius: energetikos sritis neatsiejama nuo bendro šalies ūkio vystymo

Publikuota: 2017-01-17 11:15
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Energetikos sritį nuolat stebinti Lietuvos aukščiausioji audito institucija labiausiai pasigenda ilgalaikės nacionalinės energetikos strategijos. Apie būtinybę ją atnaujinti valstybės kontrolierius Arūnas Dulkys pirmadienį kalbėjo su energetikos ministru Žygimantu Vaičiūnu. Susitikime pristatyta ir aukščiausiosios audito institucijos 2017 m. valstybinio audito programa bei svarbiausi su energetikos sritimi susiję auditai.

„Energetikos sritis neatsiejama nuo bendro šalies ūkio vystymo, tad bet kokie sprendimai plėtoti naujus energetikos infrastruktūros projektus, plėsti ar modernizuoti esamus pajėgumus neišvengiamai paveiks energetinių išteklių – elektros energijos, gamtinių dujų, šilumos – kainas, kurios turi įtakos visų vartojimo paslaugų ir prekių kainoms“, – aiškios energetikos strategijos svarbą pabrėžė valstybės kontrolierius A. Dulkys.

Pristatydamas 2017 m. valstybinio audito programą, A. Dulkys informavo energetikos ministrą apie šių metų pirmoje pusėje suplanuotą sisteminį energijos vartojimo efektyvumo tikslų pasiekimo auditą. Juo bus vertinama ne tik viešųjų pastatų renovacija, už kurią tiesiogiai atsakinga Energetikos ministerija, bet ir tai, kaip siekiama bendrų efektyvumo tikslų. Pasak valstybės kontrolieriaus, užsibrėžti tikslai gali būti pasiekti, jei Energetikos, Aplinkos ir Susiekimo ministerijos, atsakingos už tam tikras energijos efektyvumo priemonių grupes, kylančias problemas spręs sistemiškai ir kompleksiškai. Susitikime taip pat aptartos ankstesnių auditų rekomendacijos ir jų įgyvendinimo klausimai. Diskutuota apie VĮ Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimo finansavimo po 2020 m. problemą, elektros energetikos sektoriaus pertvarkos, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos veiklos efektyvumo ir kitais aktualiais klausimais. Valstybės kontrolierius susitikime priminė ir apie aukščiausiojoje audito institucijoje veikiančią nuolatinę strateginio tyrimo grupę, kurios akiratyje – bendrų ES ir Lietuvos interesų projektai energetikos srityje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!