Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5771/v-muntianas-lietuva-tvirtai-zengia-informacines-visuomenes-kurimo-keliu/spausdinti/

V. Muntianas: Lietuva tvirtai žengia informacinės visuomenės kūrimo keliu

Publikuota: 2006-10-21 09:30
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianas šiandien lankėsi parodoje „INFOBALT 2006“. Susipažinęs su paroda V. Muntianas pasidžiaugė, kad modernios skaitmeninės technologijos vis labiau populiarėja ir tampa prieinamos vis didesnei Lietuvos gyventojų daliai, vis daugiau paslaugų perkeliama į elektroninę erdvę. „Tai rodo, kad Lietuva tvirtai žengia informacinės visuomenės kūrimo keliu“, – pastebėjo parlamento vadovas.

Seimo Pirmininkas V. Muntianas susidomėjo Susisiekimo ministerijos indėliu diegiant ir plėtojant intelektines technologijas – ypač projektu „Kaimiškųjų vietovių informacinių technologijų plačiajuostis tinklas RAIN“, kuriuo siekiama prie plačiajuosčio ryšio tinklų prijungti visas kaimiškąsias seniūnijas.

Seimo Pirmininkas buvo išsamiai supažindintas su Lietuvos muitinės parengtu elektroninių paslaugų verslui paketu. Šis paketas sudarys galimybę supaprastinti informacijos ir dokumentų teikimą, padidės apdorojimo greitis ir informacijos prieinamumas, suaktyvės duomenų mainai tarp institucijų. Pakete siūlomas „vieno langelio“ įdiegimas užtikrins glaudesnį valstybės institucijų bendradarbiavimą, skaidresnę ir kokybiškesnę institucijų veiklą. V. Muntianas išreiškė viltį, kad pristatytos modernios elektroninės paslaugos sukurs palankesnę aplinką verslo plėtrai.

Parlamento vadovas su kitų institucijų atstovais aptarė valstybės institucijų teikiamų pagrindinių viešųjų paslaugų perkėlimo į elektroninę terpę galimybes. „Šių paslaugų teikimas e. būdu pagerins ir verslininkų, ir gyventojų gyvenimo kokybę“, – sakė V. Muntianas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!