Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/57510/skandia-lietuvoje-keicia-pavadinima/spausdinti/

„Skandia“ Lietuvoje keičia pavadinimą

Publikuota: 2016-12-09 14:37
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Švedijos bankininkystės ir draudimo grupė „Skandia“ keičia nuo įsikūrimo Lietuvoje naudotą „Thule“ prekės ženklą į „Skandia Operations Center“ ir „Skandikon Operations Center“. Abu bendrovės padaliniai veiks tame pačiame pastate, bet jų veikla bus atskirta.

2015 m. pavasarį Lietuvoje pradėjusi veiklą „Skandia“ naudojo „Thule“ prekės ženklą, nes „Skandia” vardo naudojimas už Skandinavijos regiono ribų buvo apribotas. Panaikinus šį apribojimą operacijų centrai Lietuvoje keičia pavadinimus.

Abiejuose operacijų centruose atliekamos pensijų draudimo administravimo, apskaitos, IT ir žmogiškųjų išteklių užduotys – varijuoja tik jų sudėtingumas. Įmonėje daugiausiai naudojama švedų kalba, kurios yra išmokstama per pirmuosius darbo mėnesius.

„Iš 100 darbuotojų šiuo metu dirbančių „Skandia“ ir „Skandikon“ operacijų centruose net 80 proc. įsidarbinusių nemokėjo švedų kalbos. Visi darbuotojai kalbą jau išmoko ir geba ja atlikti patikėtas užduotis“, – teigia „Skandia Operations Center“ ir „Skandikon Operations Center“ vadovas Tommy Fagerlundas.

Anot T. Fagerlundo, nors veikla Lietuvoje esančiuose operacijų centruose vykdoma trumpiau nei metus, jau pavyko pasiekti reikšmingų rezultatų procesų tobulinime. Vilniuje sukurtas gerąsias praktikas planuojama taikyti ir grupės įmonėse Švedijoje.

Du operacijų centrai įkurti dėl poreikio atskirti klientų duomenis, užtikrinant jų saugumą, ir garantuoti aukščiausią klientų aptarnavimo lygį.

„Švedijoje šie operacijų centrai priklauso skirtingoms „Skandia“ įmonėms ir dėl teisinių reikalavimų kai kuriose sferose net negali bendradarbiauti. Siekiant Lietuvoje atlikti vis daugiau užduočių ir tęsti funkcijų perkėlimą kartu užtikrinant kokybę, mums reikalingi du juridiniai vienetai“, – sako T. Fagerlundas.

Planuojama, kad „Skandia Operations Center“ 2017 m. pirmą ketvirtį dirbs daugiau nei 80 aukštos kvalifikacijos darbuotojų, „Skandikon Operations Center“ – apie 30. Abi įmonės įsikūrusios Perkūnkiemyje esančiame verslo centre „One“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!