Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5724/uz-10-mln-litu-vst-modernizavo-seduvos-transformatoriu-pastote/spausdinti/

Už 10 mln. litų VST modernizavo Šeduvos transformatorių pastotę

Publikuota: 2006-10-16 12:15
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: VST, AB

Spalio mėn. baigta Šeduvos transformatorių pastotės rekonstrukcija, į kurios modernizavimą akcinė bendrovė „VST“ investavo 10 mln. litų. Akcinė bendrovė „VST“ rekonstruoja ir nuolat modernizuoja Šiaulių regiono elektros tinklus. Per 9 mėnesius į regioną investuota beveik 19 mln. litų. Iš viso per 9 mėn. į elektros tinklo modernizavimą „VST“ aptarnaujamoje Vakarų Lietuvos teritorijoje jau investuota per 90 mln. litų.

Radviliškio rajone Šeduvos miestelyje esanti transformatorių pastotė pradėta eksploatuoti nuo 1967 m. Bendrovei „VST“ vykdant elektros tinklo rekonstrukcijos ir modernizavimo darbus, Šeduvos pastotėje įdiegtos naujausios technologijos ir patikimi įrenginiai. Pasak akcinės bendrovės „VST“ Elektros tinklo tarnybos direktoriaus Ryčio Borkio, pastotė rekonstruota siekiant užtikrinti gyventojams patikimą ir kokybišką elektros energijos tiekimą.

„Keturis dešimtmečius veikusios Šeduvos transformatorinės įrenginiai buvo baigę saugaus tarnavimo laiką ir susidėvėję, todėl mes negalėjome užtikrinti patikimo elektros energijos tiekimo ir patiems mūsų darbuotojams buvo nesaugu joje dirbti. Investavę į šią pastotę, investuojame ir į kiekvieną mūsų bendrovės klientą, nes naujausiomis technologijomis įrengta transformatorinė atitinka ir net viršija visus aplinkosauginius ir saugumo reikalavimus“, - sako Rytis Borkys.

Rekonstrukcijos metu sumontuota nauja 10-35 kV modulinė skirstykla, valdymo pultas bei automatiniai valdikliai. Čia pakeisti galios transformatoriai, rekonstruoti valymo įrenginiai. Informacijos surinkimo ir perdavimo sistema radijo ryšiu sujungta su Radviliškio dispečerinio valdymo pultu. Tai leis dar operatyviau reaguoti net ir į menkiausius elektros energijos tiekimo ir skirstymo trukdžius ir skubiai lokalizuoti ir likviduoti įvykių priežastis.

Šeduvos transformatorinės modernizavimo darbai - vienas iš daugelio „VST“ vykdomų investicinių projektų. „Mes nuolat vykdome aktyvius investicinius projektus, o Šeduvos pastotė buvo viena labiausiai rekonstruotinų transformatorinių mūsų aptarnaujamoje teritorijoje Vakarų Lietuvoje. Šios investicijos pagerins ne tik Šeduvos miestelio bei Radviliškio rajono, bet ir visos Šiaulių apskrities elektros tiekimo kokybę“, - sako bendrovės „VST“ Elektros tinklo tarnybos direktorius Rytis Borkys.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!