Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5723/populiarejantis-spykas-plecia-paslaugu-teikimo-geografija/spausdinti/

Populiarėjantis „Spykas“ plečia paslaugų teikimo geografiją

Publikuota: 2006-10-16 11:19
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas Nacionalinis telekomunikacijų tinklas, UAB

Pirmoji lietuviška interneto telefonijos programa „Spykas“ išplėtė paslaugų spektrą. Nuo šiol ne tik Lietuvos, bet ir užsienio internetinės telefonijos vartotojai galės naudotis nauja „Spyko“ išankstinio apmokėjimo už pokalbius paslauga. Šią programą rinkai pasiūliusi alternatyvi fiksuoto telefono ryšio operatorė UAB „Nacionalinis telekomunikacijų tinklas“ (NTT) tikisi taip dar labiau išpopuliarinti šią paprastą ir patogią programą ir sudaryti galimybę paslaugomis naudotis tiek Lietuvos, tiek ir užsienio internetinės telefonijos vartotojams. „Spyko“ interneto portale vartotojai gali pasirinkti ne tik lietuvių, bet ir anglų bei rusų kalbas.

„Pristatę internetinės telefonijos programą „Spykas“ sulaukėme nemažo vartotojų susidomėjimo. Tačiau iki šiol norint naudotis šia paslauga reikėjo tapti mūsų abonentu (t.y. pasirašyti sutartį), tai nėra priimtina visiems potencialiems vartotojams. Tad nusprendėme rinkai pasiūlyti ir išankstinio apmokėjimo paslaugą. Tai paprastas ir patogus būdas kontroliuoti, kiek pinigų išleidi pokalbiams“, – teigė NTT direktorius Vidas Pukėnas.

Išankstinio apmokėjimo internetinės telefonijos paslauga „Spykas“ naudotis paprasta. Tereikia iš specialiai jai sukurto tinklalapio www.spykas.com parsisiųsti programą ir ją įdiegti savo kompiuteryje. Pasak V.Pukėno, jokių sutarčių sudarinėti nereikės. Užsiregistravę „Spyko“ svetainėje vartotojai slaptažodžio pagalba galės prisijungti prie internetinės savitarnos sistemos. Tada beliks nuspęsti kokią sumą skirti savo pokalbiams ir pasinaudojus elektroninės bankininkystės ar tarptautinių mokėjimų sistemų paslaugomis ją pervesti į savo „Spyko“ sąskaitą. Minimali sąskaitos papildymo suma tėra 5 litai, kurie skiriami išskirtinai pokalbiams. Pervedęs pirmuosius pinigus vartotojas gaus tikrą telefono numerį. Tad galės ne tik pats skambinti, bet ir priimti draugų bei artimųjų skambučius.

„Išankstinės Spyko“ paslaugos vartotojai galės naudotis tais pačiais itin mažais tarifais pokalbiams su įvairiuose pasaulio karštuose išsibarsčiusiais pažįstamais ar artimaisiais ar verslo partneriais. Savaime aišku, ir užsienyje esantys lietuviai galės skambinti visiems Lietuvos fiksuoto ir mobiliojo ryšio operatorių abonentams lyg jie būtų Lietuvoje“, – sakė V.Pukėnas.

Norint tapti „Spyko“ vartotoju tereikia turėti kompiuterį su įdiegta „Windows XP“ operacine sistema, interneto prieiga ir ausines su mikrofonu. „Spyko“ programoje, kaip ir moderniuose „įprastuose“ telefonuose, vartotojai gali pasirinkti daugybę papildomų funkcijų. Galima sukurti adresų knygutę, įvesti greitojo rinkimo numerius, pasižiūrėti rinktų, praleistų ir priimtų skambučių istoriją, įrašinėti pokalbius ir t.t.

Visi norintys galės nemokamai išbandyti šią naują NTT ir jos partnerių paslaugą jau šį trečiadienį, spalio 18 d., prasidedančioje „InfoBalt“ parodoje. Čia NTT stende bus galima nemokamai gauti visą informaciją apie „Spyko“ internetinės telefonijos paslaugą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!