Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5707/prezidentas-su-investuotoju-forumo-atstovais-aptare-kliutis-investiciju-pletrai-lietuvoje/spausdinti/

Prezidentas su Investuotojų forumo atstovais aptarė kliūtis investicijų plėtrai Lietuvoje

Publikuota: 2006-10-13 14:06
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus priėmė Investuotojų forumo atstovus ir aptarė investicijų augimo kliūtis.

Prezidentas V. Adamkus ne kartą yra atkreipęs Vyriausybės dėmesį, kad labai mažėja užsienio investicijos Lietuvoje. Šiuo metu sukauptų tiesioginių užsienio investicijų kiekis vienam gyventojui yra mažiausias tarp Europos Sąjungos šalių, o atlyginimų didėjimas lenkia produktyvumo augimą.

Prezidento įsitikinimu, jau seniai pribrendo poreikis imtis konkrečių priemonių siekiant užtikrinti Lietuvos konkurencingumo augimą ir ekonomikos plėtrą.

Susitikimo metu valstybės vadovas dar kartą pasisakė už gyventojų pajamų mokesčio mažinimą pabrėždamas, kad tai yra labai svarbi priemonė suteikiant impulsą ekonominiam augimui bei gyventojų pajamų didėjimui. Prezidento manymu, Vyriausybė neturėtų atsisakyti planų nuosekliai mažinti mokestį bent iki 24 procentų.

Kalbėdamas apie aktualų darbo santykių ir darbo apmokėjimo klausimą, Prezidentas akcentavo būtinybę pritraukti kvalifikuotus specialistus. Šiam tikslui pasiekti, Prezidento įsitikinimu, būtina nustatyti Sodros įmokų „lubas“. Ši idėja jau svarstoma trejus metus, bet vis nesiryžtama priimti sprendimų.

Prezidento nuomone, ypač svarbu šalinti administracines kliūtis verslo plėtrai. Šalies vadovas pasisakė už įvairių procedūrų supaprastinimą, biurokratijos mažinimą. Ypač tai pasakytina apie žemės reformos eigą bei teritorijų planavimo procedūras ir darbo santykius. Šių metu rugsėjį Prezidentas Valdas Adamkus su Ministru Pirmininku Gediminu Kirkilu ir Specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriumi Povilu Malakausku aptarė būtinybę mažinti biurokratizmą valstybės institucijų ir piliečių bei verslo santykiuose. Susitikime šalies vadovas pasiūlė konkrečias priemones, leisiančias spręsti kylančias problemas.

Respublikos vadovas pasiūlė įtraukti į Investicijų skatinimo programą konkrečias priemones, padėsiančias spręsti investuotojų problemas, o ne apsiriboti finansinėmis paskatomis atskiriems investuotojams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!