Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/56854/apple-perspeja-pirkdami-ikrovikli-gali-apsigauti-visi/spausdinti/

„Apple“ perspėja: pirkdami įkroviklį gali apsigauti visi

Publikuota: 2016-10-23 13:19
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Perkate „Apple“ įkroviklį iš „Amazon“? Saugokitės.

Net 90 procentų visų „tikrų“ „Apple“ įkroviklių, parduodamų internetinėje parduotuvėje „Amazon“, iš tiesų gali būti padirbti. Dėl tokios padėties „Apple“ jau kreipėsi į teismą.

„Apple“ pateikė ieškinį kompanijai „Mobile Star LLC“, kuri galimai pažeidė prekės ženklo apsaugos įstatymus. Minėtoji kompanija gamina „Apple“ ženklu pažymėtus įkrovimo produktus, įskaitant ir pačius įkroviklius ar spartaus įkrovimo laidus, kurie, pasak „Apple“, gali kelti grėsmę ir neatitinka saugumo reikalavimų.

„Pirkėjai, pasikliaujantys „Amazon“ reputacija, neturi jokios priežasties įtarti, jog produktai, kuriuos jie įsigyja, nėra niekas kitas tik klastotė“, – rašoma „Apple“ pateiktame ieškinyje.

Kompanija yra ypač sunerimusi, kadangi dalis produktų internetinėje parduotuvėje iš tiesų yra parduodami originalūs bei pagaminti pagal „Apple“ užsakymą, atitinkantys visus saugumo sertifikatus.

Šiuo atveju pirkėjams atskirti originalų produktą nuo klastotės yra ypač sunku, o nukentėję asmenys dėl nekokybiškų produktų apkaltintų būtent „Apple“.

Patys „Apple“ atstovai į teismą kreipėsi po to, kai iš „Amazon“ pabandė įsigyti keletą įkroviklių, o šiuos gavus bei patikrinus paaiškėjo visa tiesa apie parduodamas klastotes, kurios nurodytos kaip originalūs gamintojo produktai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!