Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/56828/ktu-kuriamai-inovaciju-ekosistemai-europos-akademines-bendruomenes-ivertinimas/spausdinti/

KTU kuriamai inovacijų ekosistemai – Europos akademinės bendruomenės įvertinimas

Publikuota: 2016-10-20 14:19
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

KTU „Santakos“ slėnio veikla plėtojant inovacijų ekosistemą sulaukė didelio atgarsio prestižinėje Europos aukštųjų mokyklų asociacijos CESAER konferencijoje, kurios šių metų tema – „Universitetų vaidmuo atvirose inovacijose“ (angl. The Role of Universities in Open Innovation).

Kasmetiniame Europos pažangių inžinerinių studijų ir mokslinių tyrimų mokyklų bei universitetų asociacijos (CESAER) konferencijoje pranešimą skaitęs Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Petras Baršauskas pabrėžė, kad sėkmingas žinių ir technologijų kūrimas bei sklaida – vienas svarbiausių uždavinių pažangiam, lyderystės regione ir Europoje siekiančiam universitetui.

„Universitete stengiamės kurti ir puoselėti inovacijoms palankią terpę, skatinančią kūrybiškumą, saviraišką, verslumą, telkiančią mokslo potencialą, ugdančią talentus. Tačiau proveržiui šioje srityje pavienių pastangų neužtenka – būtina mokslo, verslo, viešojo sektoriaus sinergija“, – Vienos technikos universitete (Austrija) vykusiame renginyje sakė KTU rektorius.

P. Baršauskas atkreipė dėmesį, kad KTU veikia didžiausias Lietuvoje startuolių inkubatorius „Startup Space“, kuriame per trejus metus buvo įgyvendinti 52 jauno ir inovatyvaus verslo projektai. Inovacijos, jų diegimas ir tolesnė pažanga, anot rektoriaus, išlieka vienu pagrindinių universiteto prioritetų. KTU daug dėmesio skiria intensyviam bendradarbiavimui su verslu, nuosekliai su technologijomis susijusių studijų ir tyrimų spektrų plėtrai. Universitetas yra vienas iš Kauno mokslo ir technologijų parko steigėjų bei vieno didžiausių ir moderniausių Baltijos regione mokslo, studijų ir verslo centro KTU „Santakos“ slėnio šeimininkas.

Progresyviausios šalies aukštosios mokyklos rektorius P. Baršauskas džiaugėsi, kad universitete kuriama inovacijų ekosistema sulaukė didelio Senojo žemyno aukštųjų mokyklų vadovų dėmesio. Konferencijoje jie gilinosi į KTU diegiamą inovacijų skatinimo modelį, prašė pasidalinti gerąja patirtimi.

Praėjusiais metais KTU, po ilgamečio bendradarbiavimo su ne pelno siekiančia tarptautine organizacija CASAER, ketveriems metams buvo išrinktas į jos valdybą. CESEAR organizacija apjungia moksle ir inžinerinėse studijoje lyderiaujančius Europos universitetus. Organizacijos narių sąraše – tokios žinomos aukštosios mokyklos, kaip Alto universitetas (Suomija), Danijos technikos universitetas (Danija), Gento universitetas (Belgija) ir daugelis kitų. Lietuvai atstovauja vienintelė šalies aukštoji mokykla – Kauno technologijos universitetas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!