Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/56792/elektros-rinkos-barometras-elektros-kaina-lietuvoje-letai-augo/spausdinti/

Elektros rinkos barometras: elektros kaina Lietuvoje lėtai augo

Publikuota: 2016-10-18 14:11
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Praėjusią savaitę elektros energijos kaina Lietuvoje bei Latvijoje, nors ir lėtai, tačiau ir toliau augo. Tai lėmė didesnės elektros kainos kaimyninėse šalyse ir 36 proc. sumažėjusios importo apimtys iš Baltarusijos bei Rusijos.

Vidutinė elektros energijos kaina Lietuvoje ir Latvijoje praėjusią savaitę, palyginti su laikotarpiu nuo spalio 3 iki 9 d., padidėjo 1 proc. ir pasiekė 38,40 EUR/MWh. Estijoje elektra taip pat brango – vidutinė kaina čia buvo 4 proc. didesnė ir siekė 37,86 EUR/MWh.

Elektros kainos augimui Lietuvoje ir Latvijoje įtakos turėjo panašios tendencijos kaimyninėse šalyse ir daugiau kaip trečdaliu sumenkęs importas iš Baltarusijos bei Rusijos. Tuo metu situaciją Estijoje nulėmė sklandus „Estlink“ jungties darbas, užtikrinęs tokias pat kainas kaip Suomijoje.

Elektros energijos kaina Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje svyravo nuo 27,14 iki 79,97 EUR/MWh.

Lietuva, kaip įprasta, importavo daugiausiai – net 79 proc. – visos reikalingos elektros energijos. Latvija importavo 8 proc. visos reikalingos elektros energijos, o Estija pagamino 54 proc. daugiau elektros nei suvartojo.

Iš viso elektrinės Baltijos šalyse pagamino 83 proc. reikalingos elektros energijos.

Barometro naujienas parengė Karolis Bagdonas, „Elektrum Lietuva“ smulkaus ir vidutinio verslo klientų vadovas

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!