Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/56747/sritis-kurioje-susivienijo-google-ir-facebook/spausdinti/

Sritis, kurioje susivienijo „Google“ ir „Facebook“

Publikuota: 2016-10-14 14:14
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

„Google“ ir „Facebook“ Ramiajame vandenyne tiesia kabelį, siųsiantį duomenis 120 terabitų per sekundę greičiu, rašo techcrunch.com. Jis sujungs Los Andželą (Jungtinės Amerikos Valstijos) ir Honkongą (Kinija).

Kompanijos bendradarbiauja su „Pacific Light Data Communication“ – Kinijos kompanija, priklausančia „China Soft Power Technology“, kuri yra santykinai nauja šioje srityje ir siūlo visiškai naują technologiją.

Sritis, kurioje susivienijo „Google“ ir „Facebook“
© DELFI

Kai tik 12,8 tūkst. mylių kabelis veiks visu pajėgumu, jis taps greičiausia duomenų siuntimo linija, einančia per Ramųjį vandenyną.

Apie tai pirmą kartą paskelbta praėjusių metų pabaigoje. Tikinama, kad jo įrengimas kompanijoms kainuos apie 400 mln. dolerių. Pranešama, kad kabelio tiesimo darbai turėtų būti baigti apie 2018 m.

Tai jau šešta povandeninė duomenų siuntimo linija, į kurią yra investavusi „Google“ – „Unity“, „Faster“, „SJC“, „MONET“ ir „Tannat“.

Nors iš pirmo žvilgsnio „Google“ ir „Facebook“ partnerystė gali pasirodyti keista, tačiau diegiant daug kainuojančias ir sudėtingas technologijas toks bendradarbiavimas yra įprastas. Tarkime, „Facebook“ ir „Microsoft“ neseniai kartu kūrė panašią liniją, sujungiančią Šiaurės Amerikos ir Europos žemynus. Į šią technologijų sritį investuoja ir „Amazon“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!