Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/56542/blackberry-ismaniuju-telefonu-nebegamins-taciau-sis-prekes-zenklas-nedings/spausdinti/

„BlackBerry“ išmaniųjų telefonų nebegamins, tačiau šis prekės ženklas nedings

Publikuota: 2016-09-30 16:29
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Kadaise buvęs vienas iš didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų, Kanados įmonė „BlackBerry“ (klestėjimo laikais ji buvo vadinama „Research in Motion“) šiandien oficialiai paskelbė apie išmaniųjų telefonų gamybos nutraukimą. Nuo šiol mobiliųjų prietaisų padalinys užsiima tik kūrimu programinės įrangos, skirtos apsaugoti duomenis ir komunikacijos kanalus. Vadovybės nuomone, tai leis sumažinti išlaidas ir padidinti investicijų grąžą.

„BlackBerry“ išmaniųjų telefonų nebegamins, tačiau šis prekės ženklas nedings

Tačiau „BlackBerry“ prekinis ženklas iš išmaniųjų telefonų rinkos nedings: su šiuo pavadinimu įvairiose šalyse atsiras prietaisų, kurie naudos „BlackBerry“ duomenų apsaugos programinę įrangą. Pagal šią sistemą rinkoje jau pasirodė DTEK50, o netrukus bus pristatytas flagmanas (ko gero, kalbama apie DTEK60). Nieko konkretaus apie būsimus prietaisus šiandieniniame kanadiečių pareiškime nėra.

Be to, „BlackBerry“ pasirašė sutartį su naujai įsteigta Indonezijos bendrove „BB Merah Putih“, kuri užsiims išmaniųjų telefonų su „BlackBerry“ prekės ženklu kūrimu, jų pardavimu ir reklama Indonezijos rinkoje. Šiandien taip pat buvo pakeistas kanadiečių kompanijos finansų direktorius – dabar šias pareigas užima Stevenas Cappelli, anksčiau dirbęs kitose „BlackBerry“ priklausančiose bendrovėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!