Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/55695/kinu-leeco-nupirko-amerikieciu-televizoriu-gamintoja-vizio/spausdinti/

Kinų „LeEco“ nupirko amerikiečių televizorių gamintoją „Vizio“

Publikuota: 2016-07-28 12:02
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Los Andžele vykusioje spaudos konferencijoje Kinijos bendrovė „LeEco“ pranešė už 2 mlrd. JAV dolerių nupirkusi amerikiečių televizorių gamintoją „Vizio“. Pagal sandorį, „Vizio“ toliau dirbs kaip savarankiška dukterinė įmonė, išlaikant dabartinę valdymo komandą su Irvine (Pietų Kalifornija) esančiu biuru.

„Vizio“ priklausanti įmonė „Inscape“, užsiimanti duomenų apdorojimu, bus atskirta į privačią bendrovę, kurios 49 proc. akcinio kapitalo gaus „LeEco“. „Vizio“ generalinis direktorius Williamas Wangas vadovaus „Inscape“ kaip valdybos pirmininkas ir direktorius, be to valdys likusią bendrovės įstatinio kapitalo dalį, t. y 51 proc. Sandorį tikimasi užbaigti ketvirtąjį šių metų ketvirtį.

Kinų „LeEco“ nupirko amerikiečių televizorių gamintoją „Vizio“

Keletą pastarųjų metų „Vizio“ kartu su „Samsung“ buvo viena iš dviejų populiariausių televizorių gamintojų Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šis sandoris Kinijos bendrovei leis iš karto patekti į JAV rinką. „Vizio“ produktai į JAV rinką bus pristatomi ankstesniu režimu. Taip pat čia, kaip ir dabar, bus įsikūręs klientų aptarnavimo centras. Kokią įtaką sandoris padarys „Vizio“ produktams ir jų kokybei parodys laikas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!