Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5561/lietuvoje-veikla-pradeda-kompanija-nexum-it/spausdinti/

Lietuvoje veiklą pradeda kompanija „Nexum IT“

Publikuota: 2006-09-27 12:03
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Nexum Insurance Technologies

Į Lietuvos draudimo rinką žengia tarptautinė informacinių technologijų kompanija „Nexum Insurance Technologies“. Tai vienintelė bendrovė Baltijos šalyse, kurianti specializuotus programinius sprendimus gyvybės ir negyvybės draudimo kompanijoms. Vilniuje įsikūrusi atstovybė ateityje taip pat bus atsakinga už Balkanų regiono rinkas.

„Draudimo rinkoje, kuri pasižymi stipria konkurencija, optimaliai tvarkyti verslo procesus labai svarbu. Lietuvos draudimo sektoriuje kol kas ši sritis nėra išvystyta, todėl matome čia veiklos nišą, kurioje galime pasiūlyti savo kompetenciją bei technologijas“, - plėtros priežastis aiškina „Nexum IT“ vadovas Lietuvoje Tomas Sinickis.

Anot jo, dar viena svarbi paskata plėtrai – stiprėjanti tendencija, kad tarptautinės draudimo kompanijos pastaruoju metu stengiasi suvienodinti skirtingose šalyse naudojamas sistemas. Tad paskui savo klientus į naujas rinkas žengia ir diegėjai.

„Nexum IT“ kuria technologinius sprendimus, padedančius optimizuoti draudimo bendrovių verslo procesus. Šie sprendimai leidžia automatizuoti draudimo paraiškų valdymą, sumažinti rankinio darbo apimtis, padidinti įmonių produktyvumą, supaprastinti veiklos analizę ir ataskaitų rengimą.

Vilniuje atidaryta „Nexum IT“ atstovybė ateityje kuruos ne tik Lietuvos, bet ir sparčiai augančias Balkanų regiono rinkas. Planuojama, kad joje dirbs apie 20 aukštos kvalifikacijos specialistų.

Šiemet įmonė taip pat plečiasi į Ukrainos rinką, kur ketina įkurti didžiausią biurą su 80 darbuotojų bei programuotojų centru. Tuo tarpu 2007 metais planuojama pradėti veiklą Kazachstane, Gruzijoje ir vienoje iš Balkanų regiono šalių.

„Nexum IT“ įsteigė Baltijos šalyse veikianti programinės įrangos kūrimu ir lokalizavimu užsiimanti kompanija „Tilde“. Įmonė suformuota iš IT bendrovės „RIX Technologies“ padalinio, kūrusio IT sistemas draudimo rinkai. „Nexum IT“ turi „Microsoft“ auksinio sertifikuoto partnerio statusą, rodantį aukštą jos specialistų kvalifikaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!