Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5559/lietuvos-imones-kvieciamos-naudotis-didziausia-inovatyviu-technologiju-duomenu-baze/spausdinti/

Lietuvos įmonės kviečiamos naudotis didžiausia inovatyvių technologijų duomenų baze

Publikuota: 2006-09-27 08:18
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Inovacijų perdavimo centras Lietuvoje gerina inovacijų paramos paslaugų kokybę ir prieinamumą. Naujame interneto puslapyje pristatomos inovacijų perdavimo centro paslaugos bei įmonėms suteikiama galimybė atlikti paiešką ir skelbti informaciją vienoje didžiausių pasaulyje inovatyvių technologijų duomenų bazėje, kurioje savo technologinius pasiūlymus ir užklausas pateikia įmonės ir mokslo organizacijos iš visos Europos.

Inovacijų perdavimo centras (IPC) Lietuvoje yra tarptautinio technologijų perdavimo paslaugas teikiančio tinklo dalimi. 71 IPC veikia visose ES narėse, asocijuotose ES šalyse, taip pat Islandijoje, Norvegijoje, Izraelyje, Šveicarijoje ir Čilėje. IPC Lietuvoje įmonėms ir mokslo organizacijoms gali padėti surasti partnerių Europoje bendrai veiklai – tobulinant ar kuriant technologijas, įsigyti poreikius atitinkančias naujas technologijas, surasti pirkėjų sukurtoms inovatyvioms technologijoms, gauti informaciją apie naujas technologijas bei technologijų plėtros tendencijas Europoje. Visos IPC paslaugos yra nemokamos.

Naujajame interneto puslapyje vaizdžiai pristatomas IPC tinklas, jo teikiamos paslaugos Lietuvos įmonėms, pateikiama informacija apie IPC organizuojamus renginius ir tinklo sėkmės istorijas. Puslapyje yra galimybė pasižiūrėti trumpą filmuką apie IPC veiklą bei sėkmingus tarptautinio technologinio perdavimo atvejus. Vartotojams tai padės geriau suprasti technologijų perdavimo paslaugų turinį, naudą ir kontekstą.

Pagrindinė interneto puslapio naujovė yra ta, kad nuo šiol vartotojai gali patys naudotis IPC duomenų baze, kurioje skelbiami naujausi technologiniai pasiūlymai ir užklausos iš visos Europos. „Paieška IPC duomenų bazėje Lietuvos įmonėms ir mokslo organizacijoms suteikia galimybę efektyviai ieškoti naujų technologijų, realizuoti savo sukurtąsias bei susirasti partnerių bendriems projektams.“, – džiaugėsi IPC Lietuvoje projekto vadovas Arvydas Sutkus. Jo teigimu, IPC duomenų bazė taip pat yra puikus įrankis stebėti rinkos technologines tendencijas. Sukurta papildoma funkcija, leidžianti užsisakyti naujausius technologinius pasiūlymus ir užklausas el. paštu. Įmonės norinčios aktyviau dalyvauti Europos technologijų rinkoje savo pasiūlymus ar užklausas gali paskelbti pačios, užpildydamos trumpą elektroninę formą. IPC specialistai šią informaciją įvertins ir susieks su įmone dėl tolimesnių procedūrų naudojantis technologijų perdavimo paslaugomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!