Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5558/dvd-online-tikisi-idarbinti-ir-atostogaujancius-dvd-grotuvus/spausdinti/

„DVD online“ tikisi įdarbinti ir „atostogaujančius“ DVD grotuvus

Publikuota: 2006-09-27 13:13
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Lietuvos gyventojams, norintiems išsinuomoti filmą DVD diske, nebereikės vaikščioti į video nuomos punktus, kadangi nuo šiol įrašus bus galima išsinuomoti internetu, o pašto tarnyba juos pristatys tiesiai į namus ar kitą pageidaujamą vietą. Tokiu patogumu galės pasinaudoti „DVD online“ įrašų nuomos internetu paslaugą užsisakę klientai. Jos iniciatoriai – lauko vaizdo ekranų tinklą valdanti ir prižiūrinti bendrovė ACM.

„Ši nauja paslauga išsprendžia tradicinės filmų nuomos problemas ir trūkumus bei suteikia naujas galimybes vartotojams, o tai turėtų paskatinti DVD įrašų nuomą“, - sakė ACM direktorius Jonas Jankūnas.

Bendrovės užsakymu tyrimų agentūros RAIT atliktas tyrimas parodė, kad daugiau nei pusė vaizdo įrašus besinuomojančių asmenų nėra patenkinti nuomos punktuose siūlomu pasirinkimu. „DVD online“ archyvuose jau dabar yra sukaupta apie 2 tūkst. skirtingų pavadinimų filmų - gerokai daugiau, nei bet kuriame įprastame video nuomos punkte.

„Iš stambiausių filmų platintojų – „Acme“, „Garsų pasaulio įrašų“ bei „Forum Cinemas Home Entertainment“ – supirkome visus Lietuvoje įmanomus gauti legalius DVD formato filmus. Archyvų apimtis nuolat plėsime - ne tik naujienomis, tačiau ir klasika tapusiais įrašais. Taip garantuosime maksimalų pasirinkimą“, - tikino „DVD online“ projekto vadovė Indrė Žukauskaitė.

„DVD online“ paslaugos klientus filmai pasieks per „Lietuvos pašto“ tarnybą jų nurodytu adresu. Pašto dėžutėje jie ras diską ir specialų voką su atgaliniu adresu. Peržiūrėję filmą vartotojai jį grąžins taip pat paštu – įmetę į bet kurią pašto priėmimo dėžutę.

„DVD online“ startuoja siūlydama 4 paslaugos planus, kuriuos vartotojas gali pasirinkti priklausomai nuo to, kokiu intensyvumu nori žiūrėti filmus. Pigiausias – „Bronzinis“ – planas kainuoja 30 litų mėnesiui, brangiausias – „Platininis“ – 80 litų mėnesiui.

„Vidutinė vieno disko nuomos kaina priklausys nuo to, kaip intensyviai klientas žiūrės filmus. Mūsų skaičiavimais, mažiausia galima vieno disko nuomos kaina būtų 2 litai. Video nuomos punktuose gyventojai už vieno disko nuomą moka 2,5 karto daugiau“, - teigė I. Žukauskaitė.

Kol kas registruotis ir tapti „DVD online“ paslaugos vartotojais gali tik turintys kreditines korteles „VISA“ ar „Mastercard“, tačiau artimiausiu metu ketinama pasiūlyti ir naujų apmokėjimo už paslauga būdų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!