Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/55333/tele2-4g-rysiu-padenge-daugiau-nei-90-proc-lietuvos/spausdinti/

„Tele2“ 4G ryšiu padengė daugiau nei 90 proc. Lietuvos

Publikuota: 2016-06-28 18:54
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) paskelbti tikėtinos ryšio tinklų aprėpties žemėlapiai parodė – „Tele2“ greitasis 4G mobilusis internetas veikia jau daugiau kaip 90 proc. Lietuvos teritorijos.

„Tele2“ 4G tinklu gali naudotis 99 proc. šalies gyventojų 100 Lietuvos miestų, įskaitant mažiausius.

„Tele2“ savo 4G (LTE) tinklą į beveik visą šalies teritoriją išplėtė per 1,5 metų. Operatorius greitojo mobiliojo interneto paslaugas pradėjo siūlyti praėjusių metų pradžioje, o dabar siūlomas greitis siekia iki 350 Mbps 4G++ tinkle Vilniuje.

„4G plėtra vyko žaibiškai, ir RRT tyrimas patvirtina, kad esminių skirtumų tarp pagrindinių paslaugų tiekėjų nėra. Kaip anksčiau buvo su mobiliuoju ryšiu, kai paslaugų kokybė mažai skiriasi, vartotojai renkasi pagal kainą. „Tele2“ ir toliau užtikrins, kad mūsų kaina būtų geriausia, ir paslaugos – kokybiškos“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

RRT skaičiavimais, esant -105 dBm signalo lygiui, kurio pakanka norint naudotis ryšiu, „Tele2“ 4G signalas pasiekiamas 90–93 proc. visos Lietuvos teritorijos. Toks signalo lygis apibendrintai skaičiuojamas visai šalies teritorijai, o daugelyje miestų, kelių ir kitų vietų, kur žmonės realiai naudojasi ryšiu, signalas bus stiprus ir sieks -95 dBm ar daugiau.

Kartu „Tele2“ plėtoja ir dar naujesnes technologijas – 4G+ ryšio tinklu gali naudotis jau beveik 50 proc. Lietuvos gyventojų 33 miestuose.

4G+ mobilusis internetas yra net iki 2 kartų greitesnis už ir taip greitą 4G internetą. Jeigu 4G duomenų parsisiuntimo greitis vartotojui yra apie 15–50 Mbps, priklausomai nuo konkrečios bazinės stoties apkrovos, tai realus 4G+ greitis gali siekti 50–150 Mbps.

„Tele2“ Lietuvoje bando ir 4G++ ryšį, kurio greitis siekia iki 350 Mbps. Tokia sparta nuo praėjusių metų pabaigos prieinama vartotojams Vilniuje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!