Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/55311/google-gali-isleisti-savo-sukurta-ismanuji-telefona/spausdinti/

„Google“ gali išleisti savo sukurtą išmanųjį telefoną

Publikuota: 2016-06-28 19:17
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„Google“ planuoja sudrebinti išmaniųjų telefonų rinką išleisdama savo išmanųjį telefoną. Technologijų milžinas šiuo metu tariasi su telekomunikacijų operatoriais apie „Google“ logotipu pažymėto telefono išleidimą, remdamasis šaltiniais praneša „The Telegraph“.

„Google“ kuria „Android“ operacinę sistemą, kuri veikia keturiuose iš penkių populiariausių pasaulyje parduodamų išmaniųjų telefonų. Ji taip pat skatina partnerius LG ir „Huawei“ gaminti „Nexus“ prekės ženklu pažymėtus telefonus.

Tačiau skirtingai nei „Apple“, „Google“ įrenginių gamybą palieka kitoms įmonėms. „The Telegraph“ šaltiniai teigia, kad naujas bendrovės telefonas gali būti pristatytas jau šįmet.

Nors „Android“ veikia daugelyje pasaulyje parduodamų telefonų, „Apple“ vis dar dominuoja aukščiausios klasės telefonų gamybos segmente. Dauguma modifikuotas „Android“ versijas gaminančių įmonių operacinė sistemos atnaujinimų turi laukti keletą mėnesių.

Naujas „Google“ telefonas bendrovei leistų geriau kontroliuoti programinę įrangą ir ateityje apsaugoti „Google“ paieškos sistemą ir „Google Play“ programėlių parduotuvę.

„Google“ labiausiai žinoma dėl programinės įrangos, tačiau per pastaruosius metus ji žengė į techninės įrangos gamybą ir išleido planšetinį, nešiuojamuosius kompiuterius ir kitus įrenginius.

Šių metų pradžioje buvo pasamdytas buvęs „Motorola“ prezidentas, kurio pagrindinė funkcija yra vadovauti naujam „Google“ programinės įrangos padaliniui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!