Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5529/29-firmas-paliekanciu-direktoriu-kartu-issinesa-ir-konfidencialia-informacija/spausdinti/

29% firmas paliekančių direktorių kartu išsineša ir konfidencialią informaciją

Publikuota: 2006-09-24 11:48
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Critical Security

Atliktame tyrime beveik trečdalis apklaustųjų kompanijų direktorių prisipažino vagiantys korporacijų informaciją. Tyrimas buvo atliktas balsavimų kompanijos „YouGov“, programinę įrangą kuriančios firmos „HummingBird“ užsakymu.

Tyrime dalyvavo 1385 žmonės, iš kurių 29% prisipažino, kad prieš palikdami kokią nors kompaniją, jie pavogė konfidencialius kompanijos duomenis. Taip pat apklausos metu buvo sužinota, jog 24% vagysčių buvo atlikta panaudojant MP3 grotuvus arba USB atmintines, 18% vagysčių metu duomenys budavo pavagiami, išsiunčiant juos elektroniniu paštu.

Ši informacija buvo atskleista kaip kompanijos „HummingBird“ išleistos „Informacijos Valdymo Apklausos“ dalis. Apklausoje buvo įvertinta, kaip įvairios kompanijos susitvarko su informacijos valdymu. Išvadose buvo pateikta, kad didžioji dalis kompanijų vadovaujasi „moraliniu kodu“ - tai yra pernelyg pasitiki savo darbuotojais, nors, kaip rodo tyrimai, tai paprasčiausiai neveikia.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!