Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/5519/baigti-keturi-mazmeniniu-viesuju-telefono-rysio-paslaugu-teikiamu-fiksuotoje-vietoje-rinku-tyrimai/spausdinti/

Baigti keturi mažmeninių viešųjų telefono ryšio paslaugų, teikiamų fiksuotoje vietoje, rinkų tyrimai

Publikuota: 2006-09-23 11:51
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) šią savaitę priėmė sprendimus dėl didelę įtaką turinčio ūkio subjekto keturiose mažmeninėse rinkose: viešųjų vietinio ir (arba) nacionalinio telefono ryšio paslaugų, teikiamų vartotojams ir paslaugų gavėjams, išskyrus vartotojus , fiksuotoje vietoje bei viešųjų tarptautinio telefono ryšio paslaugų, teikiamų vartotojams ir paslaugų gavėjams, išskyrus vartotojus, fiksuotoje vietoje.

Pritarus Europos Komisijai, RRT nustatė, kad didelę įtaką šiose rinkose turi TEO LT, AB kartu su susijusiais juridiniais asmenimis. Šiais sprendimais RRT užbaigė jau vienuolika rinkų tyrimų.

Atsižvelgdama į rinkos tyrimo rezultatus, RRT didelę įtaką turinčiam ūkio subjektui nustatė kainų kontrolės ir sąnaudų apskaitos bei apskaitos atskyrimo įpareigojimus aukščiau išvardytose rinkose. Įpareigojimų nustatymas sudarys palankesnes sąlygas įeiti į šias rinkas naujiems paslaugų teikėjams, o tai skatins konkurenciją ir bus naudinga galutiniams paslaugų gavėjams.

Sprendimus dėl šių rinkų galite rasti RRT tinklalapyje adresu www.rrt.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!