Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/54929/europos-parlamentas-ragina-griezciau-priziureti-virtualiasias-valiutas/spausdinti/

Europos Parlamentas ragina griežčiau prižiūrėti virtualiąsias valiutas

Publikuota: 2016-05-26 14:50
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Siekiant pažaboti virtualiųjų valiutų, pavyzdžiui, bitkoinų, atveriamus kelius pinigų plovimui ir terorizmo finansavimui, Europos Komisija turėtų sukurti darbo grupę, kuri stebėtų šių valiutų naudojimą. Tai pažymima ketvirtadienį Europos Parlamente (EP) priimtoje rezoliucijoje.

Ši ekspertų grupė turėtų sutelkti turimą patirtį ir žinias apie virtualiąsias valiutas, analizuoti jų riziką ir naudą bei teikti rekomendacijas dėl galimo jų proporcingo reguliavimo, kuris neužkirstų kelio inovacijų plėtrai, įsitikinę europarlamentarai.

„Nenorėdami apriboti inovacijų, remiame išankstinę priežiūrą, o ne aklą reguliavimą. Tačiau informacinės technologijos plinta labai greitai ir tampa sistemomis, todėl raginame Europos Komisiją sukurti darbo grupę, kuri prižiūrėtų šių technologijų plėtrą ir būtų pasirengusi pasiūlyti naujas taisykles, kai ir jei jų prireiktų“, – pažymėjo EP pranešėjas Jakob von Weizsäcker (Socialistai ir demokratai, Vokietija).

EP nariai palankiai vertina Europos Komisijos planus į ES kovos su pinigų plovimu taisykles įtraukti virtualiųjų valiutų keitimo platformas. Tai panaikintų su tokiomis platformomis susijusį anonimiškumą ir sumažintų pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo riziką. EP rezoliucijai pritarė 542 EP nariai, 51 nepritarė, o 11 susilaikė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!