Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/54602/palydovu-operatorius-ses-perima-didziaja-o3b-dali/spausdinti/

Palydovų operatorius „SES“ perima didžiąją „O3b“ dalį

Publikuota: 2016-05-03 16:58
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Palydovų operatorius „SES“ perima didžiąją „O3b“ dalįOrbitinių palydovų operatorius „SES“, sumokėjęs 20 mln. JAV dolerių, tapo pagrindiniu „O3b Networks“ savininku ir šiuo metu turi ne 49,1 %, kaip anksčiau, o 50,5 % akcijų. Sandorį ketinama užbaigti šių metų antroje pusėje. Vadinasi, iš viso „O3B“ kapitalo investicijos sieks 323 mln. JAV dolerių arba 257 mln. eurų.

„O3b Networks“ valdo 12 aukšto pralaidumo palydovų, kurie nuo žemės yra nutolę 8 000 km, vadinamame „dangaus pluošte“ – vidutinėje žemės orbitoje (angl. Medium Earth Orbit – MEO).

Palydovų visuma, kurioje kiekvienas palydovas veikia kaip pluoštas, užtikrina galimybę perduoti iki 1,6 gigabaitų per sekundę (Gbps). Palydovai vidutinėje žemės orbitoje juda greičiau nei žemė, jie kerta horizontą per 360 minučių. Tai leidžia palydovo signalui pakaitomis keliauti šviesos greičiu ir susiderinti su šviesos greičiu nepertraukiamu tikslumu.

„O3b“ pavadinimas yra kilę iš frazės „Kiti 3 milijardai“ (angl. Other 3 Billion), taip lyg užtikrindama paslaugų tiekimą mobilaus ryšio ir interneto tiekėjams, kurie visame pasaulyje aptarnauja 3 milijardus žmonių, neturinčių plačiajuosčio ryšio.

Valdydama didžiąją „O3B“ dalį ir padidinusi savo flotilę daugiau nei 55 geostacionariais palydovais (geostacionarioje orbitoje – GEO) 36 000 km nuo žemės, su vidutinės žemės orbitos palydovais, „SES“ sustiprina savo plėtros strategiją vis didindama duomenų ir vaizdo perdavimo greitį ir kiekį.

„SES GEO ir vidutinės žemės orbitos palydovų tinklas bei bendras pajėgumas leidžia mums visai pramonei siūlyti diferencijuotas ir nepakeičiamas paslaugas, taip stiprinant unikalią „SES“ padėtį vadinamojoje duomenų perdavimo rinkoje“, akcentavo Karim Michel Sabbagh, „SES“ prezidentas.

Kaip jau žinoma, viena iš „SES“ būstinių, kuri užtikrina palydovo signalo perdavimą aukštyn ir žemyn, nuo 2001 metų yra įsikūrusi ir Rygoje, Zaķusalas Krastmala 3.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!